Στον πιο επίσημο τόνο ο Διαμαντής Σερεφιάς, Πρόεδρος της Κοινότητας Καρυοφύτου, και από τους ανθρώπους που έχουν πρωτοστατήσει στην τουριστική ανάδειξη του Λειβαδίτη και της ευρύτερης περιοχής, τοποθετείται εκφράζοντας τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας για το φλέγον θέμα των αιολικών πάρκων που επιχειρούν να εγκατασταθούν στην περιοχή.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του σημειώνει:

Πρόκειται να τοποθετηθούν δέκα (10) ανεμογεννήτριες μεγάλου ύψους 230 μέτρων από ότι μας έχουν πληροφορήσει στην περιοχή του Λειβαδίτη.

Μια από τις κυριότερες αντιδράσεις μας, είναι πως θα τοποθετηθούν πολύ κοντά στον οικισμό του Λειβαδίτη. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου!

Ενα δεύτερο, είναι πως εκεί που ξεκινάει η πρώτη ανεμογεννήτρια, υπάρχει η συνθήκη NATURA σε όλη την περιοχή!

Τρίτον, υπάρχουν οι όξινοι τυρφώνες (σαρκοφάγα φυτά) που είναι μοναδικοί στην Ευρώπη (στην περιοχή του Λειβαδίτη και του Παρανεστίου). Πρόκειται για πολύ σπάνιο είδος!
Επίσης, ένα ακόμη κύριο ζήτημα είναι ότι στην περιοχή (εκεί που θέλουν να τοποθετήσουν τις ανεμογεννήτριες) υπάρχουν φυσικές πηγές από όπου υδροδοτούνται τα χωριά της περιοχής ( Άνω και Κάτω Καρυόφυτο, Λειβαδίτης, Καστανίτης, Μαργαρίτης, Καλό Νερό και ένα μέρος του Δαφνώνα). Μόλις τεθούν σε λειτουργία οι ανεμογεννήτριες θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας!

Οι ανεμογεννήτριες πρέπει να εγκατασταθούν σε άγονα βουνά. Όχι σε βουνά με έντονο φυσικό πλούτο! Θα είναι η καταστροφή για τα παρθένα δάση μας, για τις διαδρομές περιπατητών και ορειβατών, για τους μαραθώνιους αγώνες και το πιο σημαντικό για τον φυσικό καταρράκτη του Λειβαδίτη . Τον μεγαλύτερο των Βαλκανίων ! Με την αλλαγή του μικροκλίματος η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη και αυτό που τονίζω πάλι είναι οι φυσικές πηγές που υδροδοτούν τόσα χωριά. Η κτηνοτροφία ..τα δάση της περιοχής μας. Η γεωργία ( καλλιέργεια πατάτας) τα καταφύγια θηραμάτων .

Οι περίφημες ανεμογεννήτριες σταδιακά θα καταστρέψουν την φυσική ομορφιά που υπάρχει στην περιοχή μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς ακόμη, δεν πρέπει να δεχτούμε την εγκατάσταση τους!

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφυτου Σερεφιάς Διαμαντής.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ. Πρόκειται να τοποθετηθούν δέκα (10) ανεμογεννήτριες μεγάλου ύψους…

Δημοσιεύτηκε από Σερεφιάς Διαμαντής-Κάρυον στις Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

Διαβάστε ακόμη: