Οι Xanthi Runners αντιδρούν έντονα στην επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του Λειβαδίτη και του Τσάλ, επιδεικνύοντας αντανακλαστικά.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν

“Το ΔΣ του ΑΠΣ Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” εκφράζει την ανησυχία και την θλίψη του για την πιθανή εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Τσαλ και στον καταρράκτη του Λειβαδίτη στην Ροδόπη.

Δεν θα μπορούσαμε να μην εστιάσουμε την προσοχή μας στην ενδεχόμενη καταστροφή του πλούσιου οικοσυστήματος της περιοχής μας.
Δεν είμαστε ούτε και εμείς, όπως και άλλοι σύλλογοι που συμμετέχουμε , αντίθετοι στην Ανάπτυξη Ανανεώσιμων Μορφών Ενέργειας ,εφόσον το τελικό αποτέλεσμα είναι προς όφελος του περιβάλλοντος και δεν επιδρά αρνητικά στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας, καθώς και στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.
Αν δεν αντιδράσουμε, δεν θα μείνει τίποτα που να θυμίζει τα βουνά που γνωρίζαμε…
Δεν θα μείνει τίποτα για τα παιδιά μας..”

Έχει προειδοποιήσει έγκαιρα ο ΕΟΣ Ξάνθης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ Ξάνθης, σε ανύποπτο χρόνο έχει προειδοποιήσει και έχει κινητοποιηθεί για την πιθανή εγκατάσταση ανεμογεννητριών , ειδικά στις προστατευόμενες περιοχές.  Σε σχετική ανάρτηση στην ομάδα του ΕΟΣ στο FB αναφέρεται:

“Καλώς την “πράσινη ανάπτυξη”!!!!!
Δεν θα μείνει τίποτα που θα σας θυμίζει τη φύση που ξέρατε!
Ούτε τώρα θ΄αντιδράσουμε;”

Άλλωστε,  το καλοκαίρι του 2020, είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση του ΕΟΣ Ξάνθης ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Mαύρη Πέτρα τη Χαϊντούς. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του xanthi2.gr

Ξεκινά αγώνας ενάντια στις ανεμογεννήτριες στη “Μαύρη Πέτρα” της Χαιντούς [pics]