Tις πληγείσες περιοχές από το σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας, επισκέφθηκαν οι μητροπολίτες Ξάνθης και Κομοτηνής την Παρασκευή. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Τήν Παρασκευή 12-3-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ομού μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος επισκέφθηκε  τα σεισμόπληκτα χωριά της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος  Δαμάσι, Μεσοχώρι, Πραιτώρι και Μαγούλα.Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο λαός της περιοχής υποδέχθηκαν εγκαρδίως τους  ποιμενάρχες της Θράκης, οι οποίοι   εδήλωσαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, διερμηνεύοντες και τα αισθήματα της αλληλεγγύης του θρακικού λαού, προς τους κατοίκους της περιοχής και προσέφεραν οικονομική ενίσχυση.

Στη συνέχεια οι δύο αρχιερείς της Θράκης επισκέφθηκαν το Επισκοπείο της  Ἱεράς Μητροπόλεως Λαρίσης , όπου έγιναν δεκτοί από τον οικείο  Μητροπολίτη κ. Ἱερώνυμο, που τους ενημέρωσε για τις ζημίες που επέφερε ο σεισμός καθώς και για τις ανάγκες των εκεί σεισμοπλήκτων κατοίκων και εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία των δύο αρχιερέων, η οποία κομίζει μήνυμα ελπίδας και συμπαραστάσεως προς τους πληγέντες αδελφούς. 

Οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Μαρωνείας επέστρεψαν αρτά το βράδυ της ίδιας ημέρας εις τας έδρας των.