Η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την συμπαράσταση της στον αγώνα των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

21 επικουρικοί εργαζόμενοι , διαφόρων ειδικοτήτων (Νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί φροντιστές κ.α) και 12 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι εργάζονται στα 6 προνοιακά ιδρύματα που υπάρχουν σε όλη την περιοχή, από Δράμα μέχρι Κομοτηνή, θα οδηγηθούν στην ανεργία αφού λήγουν αυτές τις μέρες οι συμβάσεις τους, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για παράταση συμβάσεων και μοριοδότηση τους στον διαγωνισμό που υπήρξε για πρόσληψη προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν τα τραγικά κενά που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θέσεις νευραλγικές για την προστασία της ζωής των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Η απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει αυτούς τους εργαζόμενους είναι η συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόστηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση, πολιτική της εγκατάλειψης της πρόνοιας, της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης.

Πρόνοια που αντί να είναι υποχρέωση του κράτους απέναντι στους βαριά αναπήρους, στους χρόνια πάσχοντες, στα παιδιά χωρίς οικογένεια, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με την λογική κόστους-οφέλους.

Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας  αποτελεί «εγκληματική ενέργεια» η ακόμη μεγαλύτερη υποστελέχωση αυτών των δομών.

Το ΚΚΕ με συνεχείς παρεμβάσεις   στην Βουλή ανέδειξε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων .

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Κέντρο  Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, μόνιμους , επικουρικούς και συμβασιούχους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να παρατείνει  τις συμβάσεις τους, να προχωρήσει στην μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων. Να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία-Πρόνοια.”