Συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης οι κινητοποιήσεις των φοιτητών της Ξάνθης. Μετά τα γεγονότα στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών της Πολυτεχνικής και νέα πορεία.

Οι φοιτητές, σε συνέχεια των διεκδικήσεών τους για το νέο νομοσχέδιο και το άνοιγμα των σχολών διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ σε μια “Αντικατασταλτική Πορεία”

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών σημειώνει:

Μαχητική πορεία με μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποίησαν σήμερα στους δρόμους της Ξάνθης φοιτητές και εργαζόμενοι με κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων  Ξάνθης, ενάντια στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Βασικό αίτημα των συλλόγων ήταν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να αποχωρήσει η αστυνομία από το χώρο του πανεπιστημίου.

Πριν την έναρξη της πορείας , χαιρέτησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων , Γιώτα Ρόιδου, δηλώνοντας πως οι εργαζόμενοι θα είναι πάντα στο πλάι των φοιτητών για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση με το νόμο έκτρωμα, την ίδια ώρα που κρατάει εδώ κι ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, δεν θα περάσει.  

Το ΚΚΕ (μ-λ) στο κάλεσμά του σημείωσε:

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11ης Μαρτίου, η κυβέρνηση διέταξε μια ακόμα επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής. Με κλούβες, ασφαλίτες, και τη χρήση ελικόπτερου(!) πάνω από το ΑΠΘ, εκκένωσε την κατάληψη της Πρυτανείας που πραγματοποιούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους. Συνέλαβε και εγκλώβισε φοιτητές. Απέκλεισε και κατέλαβε όλη την Πανεπιστημιούπολη απαγορεύοντας με ξύλο και χημικά φοιτητές να μπουν μέσα σ’ αυτήν.

Πρόκειται για μία ακόμα επίδειξη πυγμής απέναντι στην αγωνιζόμενη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα. Μια επίδειξη χωρίς προσχήματα, αφού ήτανε γνωστό σε όλους ότι είχε αποφασιστεί η λήξη της κατάληψης. Κι όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιχείρηση ούτως ή άλλως, για να εφαρμόσει το νόμο για τα πανεπιστήμια και να τρομοκρατήσει.

Δεν θα περάσει. Η νεολαία έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποκρούει τις βάρβαρες επιθέσεις εναντίων της. Καλούμε τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τα όπλα τους, που είναι οι γενικές συνελεύσεις των σχολών τους και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της κρατικής τρομοκρατίας. Καλούμε το λαό να υπερασπιστεί τα παιδιά του που αγωνίζονται για να μπορούν να σπουδάσουνε. Αυτοί που χτυπήσανε στη Νέα Σμύρνη, αυτοί χτύπησαν και σήμερα.

  • Κάτω τα χέρια από το Άσυλο και το φοιτητικό κίνημα
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
  • Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς κατηγορίες
  • Κάτω η πολιτική της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας. Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες