Την εμπρακτη αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού ζητά με επιστολή της προς τους τρεις βουλευτές του Νομού Ξάνθης, η συνδικαλιστική κίνηση αστυνομικών της Ξάνθης.

Αναλυτικά:

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές Νομού Ξάνθης,

Η Ελληνική Αστυνομία από ιδρύσεώς της έως σήμερα, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή σε κάθε δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας, αλλά και σε σοβαρές εθνικές κρίσεις, όπως αυτές που βιώνει η χώρα το τελευταίο έτος. Οι πεσόντες εν ώρα Υπηρεσίας αστυνομικοί από το 1984 έως και σήμερα ανέρχονται στον αριθμό των 138, με τους τραυματίες να ανέρχονται σε χιλιάδες. Το γεγονός αυτό, δυστυχώς, αποτελεί και το κύριο διαπραγματευτικό μας όπλο στη νομοθετική θέσπιση και αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας, με το αίτημα αυτό να αποτελεί την κορωνίδα των αιτημάτων μας ως συνδικαλιστικό κίνημα. 

Το χρονικό διάστημα του τελευταίου έτους που η Ελληνική Αστυνομία έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κρίσεων, το συνδικαλιστικό μας κίνημα τήρησε μια υπεύθυνη στάση, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού για την έμπρακτη αναγνώριση του έργου του Έλληνα αστυνομικού, χωρίς να πιέζει και να απαιτεί, κατανοώντας πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η χώρα. Έχοντας όμως διανύσει πλέον έναν ολόκληρο χρόνο με τον Έλληνα αστυνομικό να φορτώνεται πολύ περισσότερα βάρη από αυτά που μπορεί να σηκώσει και του αναλογούν, φτάσαμε δυστυχώς στο σήμερα, όπου ο Έλληνας αστυνομικός έχει στοχοποιηθεί, με την χθεσινή απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου μας να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. 

Ήρθε η ώρα λοιπόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καταδικάσουν το τελευταίο περιστατικό τραυματισμού του συναδέλφου μας, και να πράξουν αναλόγως, αναγνωρίζοντας και θεσμοθετώντας άμεσα την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελούμε ισότιμα μέλη της κοινωνίας και δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο απολαμβάνουν την εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση άλλοι εργασιακοί κλάδοι πλην των αστυνομικών. 

Εμείς, πιστοί στις υποχρεώσεις μας, συνεχίζουμε να εκτελούμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας, φέροντας σε πέρας την αποστολή μας. Από εσάς περιμένουμε να αναπτύξετε την πολιτική εκείνη βούληση που απαιτείται προς επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. 

Σας καλούμε λοιπόν κύριοι Βουλευτές, να λάβετε ξεκάθαρη θέση απέναντί μας, ευελπιστώντας πως θα σταματήσετε να μας αντιμετωπίζετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, απαιτώντας την εκπλήρωση ενός χρόνιου και δίκαιου αιτήματος μας.