Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη, “Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  στην αριθ. 86/9-3-2021 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλέσει τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης (Πρυτανεία), καθώς η συνεχιζόμενη για 8η μέρα κατάληψη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που οδηγούν στην αναστολή, ουσιαστικά, της λειτουργίας του σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και υπονομεύει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.”

Σημειώνεται ότι μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργήθηκε μετά το τηλεφώνημα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως την περασμένη εβδομάδα στους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Θράκης και Ιωαννίνων,  για το θέμα της κατάληψης και του αιτήματός της να ενημερωθεί ο Υπουργός Προσττασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπ. Ιωαννίνων έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της συνομιιλίας και αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία με το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό ως αναρμόδιο για εκπαιδευτικά ζητήματα.