Ανακοίνωση για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό νέου στην πλατεία της Ν. Σμύρνης εξέδωσαν διάφοροι φορείς.

Οι συνεργαζόμενες αριστερές κινήσεις εκπαιδευτικών Ξάνθης:

Άλλη μία απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση αστυνομικών, αυτή τη φορά σε οικογένειες και σε νέους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, επιβεβαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τον αυταρχικό κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που αγγίζει, πλέον, τη δημοκρατική εκτροπή, κατατάσσοντας τη χώρα μας, για δεύτερη χρονιά, στις «ελαττωματικές δημοκρατίες».
Νωπή και η άγρια επίθεση σε φοιτήτριες και φοιτητές του ΑΠΘ που διεκδικούν, ειρηνικά, το άνοιγμα των σχολών τους και καταγγέλλουν την υποβάθμιση των σπουδών τους μέσω της διαρκούς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και του νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ! Αρωγός στο όργιο της κρατική καταστολής είναι τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία, ως άμεση αντίδραση, υιοθετούν τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια της ΕΛ.ΑΣ. Μίλησαν για επίθεση 30 νέων στα ΜΑΤ, μίλησαν για φθορές και βανδαλισμούς των φοιτητών στα υπό τελούμενα κατάληψη κτίρια ενώ επιμελώς αποκρύπτουν τις συνεχείς μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.
Το επαναλαμβανόμενό τους αφήγημα καταρρέει, σε όλες τις περιπτώσεις, από τα βίντεο, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες που πλημμυρίζουν τα social media. Η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή (εκτός του διαφυγόντος από την ΕΛ.ΑΣ Χρ. Παππά) αλλά ακροδεξιοί θύλακες και τραμπούκοι εξακολουθούν να αμαυρώνουν και την Ελληνική Αστυνομία και να απειλούν την ελληνική κοινωνία. Καμιά μας και κανένας μας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε, ότι δεν με αφορά. Οι δημοκρατικές ελευθερίες που κατά 70% περιορίστηκαν σε παγκόσμια κλίμακα μέσω των επιβεβλημένων μέτρων ελέγχου και επιτήρησης, καταστρέφουν τις ζωές μας και διαλύουν την κοινωνία. Η κατάσταση εξαίρεσης που παγιώνεται με πρόσχημα την πανδημία εδραιώνει το καθεστώς της μεταδημοκρατίας που στηρίζει και αυτή η κυβέρνηση. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας δεν είναι απλά υπόθεση όλων μας, είναι υποχρέωσή μας σύμφωνα και με το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος.

 

Το ΚΚΕ (Μ-Λ) Ξάνθης:

Την Κυριακή 7/3, στη Νέα Σμύρνη, πάνοπλοι αστυνομικοί χτύπησαν τον κόσμο που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία. Έκοψαν πρόστιμα σε οικογένειες, προκαλούσαν τους παρευρισκόμενους και ξυλοφόρτωσαν άγρια κι αναίτια όποιον έβαζαν στο μάτι. Η πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων που έγινε το απόγευμα για να καταγγείλει το γεγονός, περικυκλώθηκε απ’ τις δυνάμεις καταστολής και πνίγηκε στα δακρυγόνα.

Το Σάββατο 6/3, σε λαϊκή αγορά στο Κάτω Χαλάνδρι κυνήγησαν ομάδα νέων και συνέλαβαν μια κοπέλα, αφού την έσυραν σαν «σακί» στον δρόμο.

Την ίδια ημέρα, με ελέγχους, πρόστιμα, δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και αύρες με τα κανόνια νερού, δεν επέτρεψαν να γίνει η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που διεκδικούσε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας Κουφοντίνα.

Την ίδια ώρα, η πανδημία καλπάζει, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, οι νεκροί πληθαίνουν και η κυβέρνηση ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ. Στους γιατρούς και στους νοσηλευτές τους, που εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, επιρρίπτουν την ευθύνη να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει!

Η μόνη «λύση» που έχουν, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Σκληρή καραντίνα, υπέρογκα πρόστιμα και πολλούς περιορισμούς. Ένα χρόνο τώρα, εφαρμόζουν την ίδια δολοφονική πολιτική που ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς, που καταργεί εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Βυθίζουν τον λαό στην ανέχεια, δεν μπορούν να του εξασφαλίσουν ούτε τη δουλειά, ούτε τη ζωή του.

Βλέπουν την αγανάκτηση και την οργή των εργαζομένων, τη νεολαία που βγαίνει στον δρόμο του αγώνα, την αγανάκτηση του λαού στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και φοβούνται τις αντιδράσεις τους. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τον τρομοκρατήσουν.

Είναι ολοφάνερο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν μια εντολή. Να βαράνε στο ψαχνό όποιον κινείται, διαμαρτύρεται, διεκδικεί ή κάθεται στο παγκάκι κάποιας πλατείας. Όλος ο λαός είναι εχθρός.

Το χτύπημα στη Νέα Σμύρνη δεν θα είναι το τελευταίο. Ούτε όμως οι κινητοποιήσεις θα τελειώσουν εύκολα. Ο λαός και η νεολαία δεν θα λουφάξουν!

Καταγγέλλουμε την άγρια κρατική καταστολή και καλούμε τον λαό να αντισταθεί, να οργανώσει την πάλη του και να μαζικοποιήσει τις διαδηλώσεις.