Παρέμβαση στην Κεντρική Πλατεία πραγματοποίησαν το Σάββατο, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, μέλη της πρωτοβουλίας “Είμαστε Μαζί

Τα μέλη της πρωτοβουλίας διεκδικούν την ίδρυση κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες.
Σε κείμενό τους για τη συλλογή υπογραφών σημειώνουν :
«Ο Δήμος Ξάνθης είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της Ελλάδας που δεν διαθέτει συμβουλευτικό κέντρο υποστήριξης των γυναικών.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν πως στον 21ο αιώνα στις χώρες του δυτικού κόσμου δεν υπάρχουν ανισότητες με γνώμονα το φύλο, η ίδια η πραγματικότητα έχει άλλη γνώμη. Η ανεργία, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση, η αμφισβήτηση της αυτοδιάθεσης, οι γυναικοκτονίες αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας για πολλές γυναίκες. Μέσα στην υγειονομική κρίση αυξήθηκαν κατακόρυφα τα περιστατικά τόσο έμφυλης όσο και ενδοοικογενειακής βίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το αίτημα μας είναι πιο καίριο από ποτέ.

Η έμφυλη βία δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων και πολιτισμών και όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την πραγματική ισότητα. Απαιτούμε και διεκδικούμε, κάθε γυναίκα που ζει στην Ξάνθη, να αισθάνεται ασφάλεια και να γνωρίζει πως μπορεί να βρει καταφύγιο όταν βιώνει οικογενειακή, εργασιακή και κοινωνική βία . Καμιά μας δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτη και μόνη. Γι’ αυτό ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ και διεκδικούμε από τον Δήμο Ξάνθης την ίδρυση συμβουλευτικού κέντρου υποστήριξης των γυναικών.»