Ακολουθήστε αυτές τις απλές συνταγές για να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές μάσκες προσώπου.

Μάσκα προσώπου με μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες για το δέρμα σας: η βιταμίνη Α βοηθάει στην εξαφάνιση των μαύρων στιγμάτων και μαλακώνει το δέρμα, ενώ η βιταμίνη Β μειώνει την ξηρότητα, και η βιταμίνη Ε μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων, και τέλος, το κάλιο ενυδατώνει. Επομένως, η μπανάνα είναι το ιδανικό συστατικό για μία σπιτική μάσκα προσώπου για να βελτιώσετε την όψη και την υφή του δέρματός σας. Λιώστε μια ώριμη μπανάνα μέχρι να γίνει αλοιφή, και έπειτα εφαρμόστε τη στο πρόσωπο και το λαιμό σας, για 10 με 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Μάσκα προσώπου με ξύδι

Η χρήση του ξυδιού για την υγεία του δέρματος, χρονολογείται από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, και είναι το ίδιο αποτελεσματική και σήμερα. Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, αναμείξτε 1 κ.σ. μηλόξυδο με 2 κούπες νερό για να καθαρίσετε και να σφίξετε το δέρμα σας. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας και αφήστε το να απορροφηθεί.

Μάσκα προσώπου με γάλα

Άλλος ένας τρόπος να φροντίσετε τον εαυτό σας σαν να είστε σε spa, είναι να φτιάξετε μάσκες προσώπου με γάλα. Αναμείξτε ¼ της κούπας γάλα σε σκόνη με αρκετό νερό για να πήξει. Καλύψτε το πρόσωπό σας με το μείγμα, αφήστε το να στεγνώσει και έπειτα καθαρίστε με κρύο νερό. Μετά θα νιώσετε το πρόσωπό σας φρέσκο και αναζωογονημένο.

Μάσκα προσώπου με βρώμη

Αν ψάχνετε για κάτι γρήγορο και αποτελεσματικό, για να τονώσετε λιγάκι το δέρμα σας, δοκιμάστε να φτιάξετε μία μάσκα από βρώμη. Συνδυάστε μισή κούπα ζεστού νερού με 1/3 της κούπας βρώμη. Αφού το νερό και η βρώμη γίνουν ένα, προσθέστε 2 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι και ένα μικρό ασπράδι αυγού. Απλώστε μια λεπτή στρώση της μάσκας στο πρόσωπό σας, και αφήστε τη να κάτσει για 10 με 15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Μάσκα προσώπου με μαγιονέζα

Γιατί να ξοδεύετε χρήματα σε πανάκριβες κρέμες και μάσκες, όταν μπορείτε να φτιάξετε μία πολύ αποτελεσματική μάσκα και μόνοι σας; Βγάλτε το βαζάκι με τη μαγιονέζα από το ψυγείο και απλώστε λίγη επάνω στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε και θα νιώσετε αμέσως το πρόσωπό σας καθαρό και απαλό.

Μάσκα προσώπου με μουστάρδα

Η μουστάρδα περιέχει θείο, το οποίο καταπολεμάει τα βακτήρια, επομένως μία μάσκα με μουστάρδα, είναι ιδανική επιλογή για ευαίσθητο δέρμα, ακμή και φλεγμονές. Απλώστε στο πρόσωπό σας απαλή κίτρινη μουστάρδα για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή έκταση δέρματος για να σιγουρευτείτε ότι δεν σας προκαλεί φαγούρα.

Μάσκα προσώπου με αυγό

Για λίγο πάμπερινγκ, κατευθυνθείτε στο ψυγείο σας και πιάστε ένα αυγό. Αν έχετε ξηρό δέρμα που χρειάζεται ενυδάτωση, ξεχωρίστε το ασπράδι και χτυπήστε τον κρόκο. Το λαδωμένο δέρμα χρειάζεται το ασπράδι του αυγού, στο οποίο μπορείτε να προσθέστε και λίγο λεμόνι ή μέλι. Για κανονικό δέρμα, χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό.

Μάσκα προσώπου με φράουλα

Για αυτή την αναζωογονητική και νόστιμη θεραπεία, λιώστε μια χούφτα ώριμες φράουλες με 3 κ. σ. τριμμένο αμύγδαλο. Προσθέστε 2 κ. σ. γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια υφή αλοιφής. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας και θα αποκτήσετε ένα απαλό και μαλακό δέρμα. Αν σας περισσέψει καθόλου μείγμα, βάλτε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το ξανά.