Μόνο τους βαθμούς της νίκης κρατά η ομάδα του ΑΟΞ από το νικηφόρο αγώνα απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας στα Πηγάδια, δύσκολα αλλά δίκαια.

Η ομάδα του Πόποβιτς κέρδισε με 2-1 την ομάδα της Κρήτης. Προηγήθηκε σχετικά νωρίς με γκολ του Σιατραβάνη στο ’25 του αγώνα αλλά ισοφαρίστηκε μετά από εκτέλεση πέναλτυ του Βογιατζή λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο ΑΟΞ μπήκε δυνατά και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ’47 καθώς το σουτ του Σρόιγκεν έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πριόνας.  Στη συνέχεια η ομάδα του ΟΦΙ κάλυψε καλά τους χώρους και δεν άφησε περιθώρια στην Ξάνθη, παρά τις αλλαγές του Πόποβιτς. Τελικά στο ΄84, με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, πάνω στην κίνηση από τον Τάτο και ένα πολύ όμορφο γκολ, κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Ιεράπετρας και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Το ματς είχε αρκετές αντιξοότητες για την Ξάνθη  καθώς στην αρχή του ματς ο Παπαζόγλου αποχώρησε λόγω τραυματισμού ενώ στο ’78 ο Έμπερτ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η νίκη διατηρεί σε τροχιά ανόδου την ομάδα της Ξάνθης, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 15 βαθμούς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Περικλής Παρχαρίδης της ΕΠΣ Δράμας, με α’ βοηθό τον Αχιλλέα Αναστασιάδη (ΕΠΣ Σερρών), β’ βοηθό τον Χρήστο Κορωνα (ΕΠΣ Πειραιά) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Tony Popovic): Ίτσο, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Παπάζογλου (9′ λ.τρ. Τζούρμαν), Γκαρσία, Μπριλάντε, Έμπερτ, Τάτος (87′ Βόλτερς), Σιατραβάνης (86′ Θυμιάνης), Σχρόιεν (64′ Ντίνας), Καπνίδης (64′ Μυστακίδης).

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Τίμος Καβακάς): Αθανασόπουλος, Χιντζίδης (72′ Αρναούτογλου), Χατζητερζόγλου, Μασουέρο, Λεμονής (26′ λ.τρ. Πριόνας), Τεγούσης, Βογιατζής, Γκίνη, Μπαράτα, Ντάλα Κόστα (62′ Αποστολίδης), Κούστα.

Περισσότερα από το sportsaddict.gr