Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, ότι με την αρ. 90/2021 απόφαση Δημάρχου Ξάνθης συγκροτήθηκε η Επιτροπή επανασύνδεσης ρεύματος και μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο, για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861 /14.07.2020 ΚΥΑ (3088 Β΄).

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση  πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της σχετικής ΚΥΑ (3088 Β΄).

Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.