Ως “ένα πραγματικό διαμάντι για το ελληνικό ποδόσφαιρο” αναφέρεται στα δημοσιεύματα του αθηναϊκού τυπου ο Ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, του Ολυμπιακού και της Ρόμα, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, αποσύρθηκε πλέον από την ενεργό δράση και ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Ο άνθρωπος που κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία όλα τα χρόνια που αγωνίστηκε στο εξωτερικό και έδωσε τα πάντα όσες φορές κλήθηκε να βοηθήσει την εθνική ομάδα. Ενας άνθρωπος που τίμησε και με το παραπάνω τα χρώματα του Ολυμπιακού και έγινε ένας πραγματικός θρύλος.

Ο λόγος για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος στη γιορτή του ΠΣΑΠ είχε την τιμητική του, καθώς βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Ένα βραβείο, που αποδεικνύει το μεγαλείο του και κάνεις άπαντες στο μεγάλο λιμάνι να είναι περήφανοι που ανήκει στην οικογένειά τους.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του μετά τον τελικό του Κυπέλλου, συνεχίζει να βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι και να προσφέρει τις υπηρεσίες του από ένα νευραλγικό πόστο. Είναι δίπλα στην ομάδα και προσπαθεί να βοηθήσει τους πρώην συμπαίκτες του, με την εμπειρία του και τις γνώσεις του. Ενας άνθρωπος – κόσμημα για το ποδόσφαιρο.

Ο Τοροσίδης στην καριέρα του πραγματοποίησε 437 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων και εθνικής ομάδας και είχε 31 γκολ και 33 ασίστ. Με τα χρώματα του Ολυμπιακού έπαιξε σε 221 παιχνίδια, με απολογισμό 20 γκολ και 25 ασίστ, ενώ με την εθνική ομάδα είχε 101 συμμετοχές με 10 γκολ.