Διατηρώντας το παθητικό στην άμυνα για ένα ακόμη ματς στην έδρα της, η Ξάνθη πέτυχε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στα Τρίκαλα  και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, όπου ισοβαθμεί με την ομάδα της Θεσσαλίας, στους 12 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο.

Η νίκη ήρθε σε ένα δραματικό ματς για την ομάδα του Πόποβιτς, που ήταν συνολικά ανώτερη. Ο ΑΟΞ κατάφερε να προηγηθεί στο ΄61 με ωραίο σουτ του Αντώνη Καπνίδη μετά από όμορφο συνδυασμό, καθώς μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της ξανθιώτικης ομάδας .

Παρόλο που στο υπόλοιπο ματς, η Ξάνθη διατηρούσε εύκολα τον έλεγχο του αγώνα με αμυντικούς προσανατολισμούς, η ομάδα των Τρικάλων έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτυ που κέρδισε ο πρώην του ΑΟΞ Φασίδης και εκτέλεσε ο επίσης πρώην παίκτης Παντελής Ριζογιάννης. Όμως μια εντυπωσιακή επέμβαση του Πωλ Ίτσο στη γωνία του, μπλοκάροντας την μπάλα, κράτησε την πολύτιμη νίκη και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Πόποβιτς: Δεύτερη σερί νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ

Στις δηλώσεις του ο Τόνι Πόποβιτς δήλωσε ξαφνιασμένος από το σφύριγμα του διαιτητή στο πέναλτυ αλλά σημείωσε ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χωρίς να δεχτεί γκολ με σκόρερ και πάλι τον Καπνίδη. Χαρακτήρισε πολύ εντυπωσιακό το γκολ του Καπνίδη, το οποίο ήταν ένα ομαδικό γκολ ενώ σημείωσε ότι δουλεύει πολύ στις προπονήσεις. Τέλος, σημείωσε ότι στην Αυστραλία ο ιδιοκτήτης Μπιλ Πάπας και οι συνεργάτες του είναι πολύ χαρούμενοι για τη νίκη και εξέφρασε την πίστη του ότι θα συνεχίσουν νικηφόρα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας) με α’ βοηθό τον Νικόλαο Διαμαντόπουλο (ΕΠΣ Φλώρινας), β’ βοηθό τον Αθανάσιο Μποζατζίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Τακίδης (ΕΠΣ Κιλκίς).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Tony Popovic): Ίζο, Παντελιάδης, Παπάζογλου Τ., Βέρκερ, Πέτροβιτς (46′ Στάθης), Πόποβιτς (58′ Τεσίγια), Μπριλάντε, Έμπερτ, Ντίνας (58′ Σιατραβάνης) Σχρόιεν (78′ Βόλτερς), Καπνίδης.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Σταματής (77′ Καλούγκα), Νιάρος (77′ Διαμαντόπουλος), Παπαγεωργίου, Πέλκας (85′ Κλεμέντε), Κεχαγιάς, Αλμπάνης (64′ Ευθυμίου), Ζώγκος (64′ Φασίδης).

Περισσότερα στο sportsaddict.gr