Για επέλαση του χιονιά στην Ξάνθη, προδιαθέτουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει χιονόπτωση σε όλο το νομό αλλά δεν είναι γνωστό σε τι όγκο.

Ο Νίκος Βιδάλης από τα Καιρικά Νέα Ξάνθης, σημειώνει:
Τελικά ΝΑΙ. Θα χιονίσει στο νομό μας από άκρη σ’ άκρη, αλλά…
Υπάρχει και ένα”αλλά”, το οποίο δεν είναι άλλο από το ερώτημα ΠΟΣΟ θα χιονίσει.
Μετά από ανάλυση όλων των στοιχείων φαίνεται ότι ο νομός μας θα χωριστεί σε 3 περιοχές.
Η πρώτη περιοχή αφορά στα ορεινά και στα παραθαλάσσια, η δεύτερη στο πεδινό τμήμα του νομού Ξάνθης (νοητό τμήμα νοτίως των γραμμών και βορείως της νέας οδού που ενώνει τις παραλίες) και η τρίτη φυσικά στην πόλη της Ξάνθης.

Τα ορεινά και παραθαλάσσια φαίνεται ότι θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος με χιονόστρωση έως 10 εκατοστά. Ακολουθεί η πόλη της Ξάνθης με χιονόστρωση έως 5 εκατοστά και τέλος το υπόλοιπο πεδινό τμήμα, όπως αναφέρεται πιο πάνω, με μάλλον καθόλου χιονόστρωση.
Η αιτία αυτών των διαφόρων είναι οι πολύ ισχυροί ΒΑ άνεμοι σε υψόμετρο περίπου 1500μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Γενικότερα πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη πρόγνωση. Πιστεύω όμως ότι πάνω-κάτω έτσι θα κυλήσει το καιρικό σκηνικό στο νομό μας. Προσοχή στους πολύ ισχυρούς ανέμους και στην επιφάνεια, καθώς και στο πάρα πολύ κρύο. Τα όποια φαινόμενα που περιγράφονται παραπάνω, αφορούν στο διάστημα από Σάββατο απόγευμα έως Κυριακή μεσημέρι.