Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή την κινητοποίηση «Τα κλειδιά της εστίασης» που πραγματοποιούν σήμερα στην Κομοτηνή τα Σωματεία Ζυθεστιατόρων Κομοτηνής και Περιφέρειας και Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας στο πλαίσιο αντίδρασης του κλάδου για την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία, απέστειλε την παρακάτω δήλωση συμπαράστασης στους επαγγελματίες της εστίασης: 

«Η εστίαση είναι από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους, που όχι μόνο δεν έτυχε της οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση, αλλά δέχεται διαρκώς εμπαιγμό και κοροϊδία από τους υπουργούς της. Τα όποια οριζόντια μέτρα λαμβάνονται δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα σήμερα να απειλείται η βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων του κλάδου, που και στη Ροδόπη αριθμεί εκατοντάδες επιχειρήσεις και δίνει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους. 

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τα αιτήματα των επαγγελματιών της εστίασης και σε εντελώς διαφορετική λογική από αυτήν της κυβέρνησης. Στοχεύουν να καλυφθούν οι ανάγκες διαβίωσης των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου, να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και να καλυφθούν τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων. Η μετατροπή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δόσεων και διαγραφή σημαντικού μέρους της βασικής οφειλής, αποτελούν σήμερα αναγκαίες λύσεις. 

Εκφράζω την υποστήριξή μου στη σημερινή συμβολική κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης και στα αιτήματά τους που στόχο έχουν να μην κλείσουν επιχειρήσεις και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.