Η πρωτοβουλία Γονέων και Εκπαιδευτικών της Ξάνθης, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Όλες/όλοι στην νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη  την Τετάρτη 10/2 στις 13:00, στην Κεντρική Πλατεία (με όλα τα μέτρα προστασίας)

Για τέταρτη φορά την προηγούμενη Πέμπτη, χιλιάδες κόσμου, φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς, έσπασαν τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις και διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα, και στη Ξάνθη, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Ένα νομοσχέδιο συνέχεια αυτών που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, που όλα κινούνται στη σταθερή κατεύθυνση του συστήματος να χτυπήσει βάναυσα το δικαίωμα της νεολαίας να σπουδάζει, να εργάζεται αξιοπρεπώς, να έχει δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ένα νομοσχέδιο που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, κυρίως για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, και θέλει να δημιουργήσει ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο, για λίγους κι εκλεκτούς, που θα ετοιμάζει πειθήνιους εργαζόμενους.

Είναι ανάγκη να τους σταματήσουμε!! Να πάρουμε αποφάσεις αγώνα στα σωματεία και στους συλλόγους μας. Να βγούμε στο δρόμο μαζί με τη νεολαία που παλεύει.

Η εκπαίδευση είναι υπόθεση όλων μας!! Κάτω οι νόμοι Κεραμέως και το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη 

Από την Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ:

Στις συγκεντρώσεις που γίνονται και στην περιοχή μας σήμερα, μέρα ψήφισης του νέου
αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου στην Βουλή, ενώνουμε την φωνή μας, μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές διεκδικώντας την Παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και όχι αυτή που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, φέρνοντας εν μέσω πανδημίας το ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο μετά το άλλο και χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή και με όρους υγιεινής λειτουργία των σχολείων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
 Καμιά αλλαγή, ειδικά φέτος, στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους. Να αποσυρθεί το ν/σ που οδηγεί στην καταστολή και την αστυνομοκρατία στην Τριτοβάθμια
Εκπαίδευση.
 Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
 Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
 Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να
συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα
στα σχολεία.
 Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το
παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
 Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο
προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
 Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.
 Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.
 Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία
– Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
 Να αποσυρθεί η ΥΑ για την Αξιολόγηση των σχολείων.
 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα