Κατόπιν εορτής και έχοντας δημιουργήσει σοβαρά τετελεσμένα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δικαίωσε την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ που κατηγορήθηκαν πέρυσι για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

“Ασήμαντη” λεπτομέρεια όμως ότι η Ξάνθη βρίσκεται πια στη Δεύτερη Κατηγορία, εξαιτίας της πρωτόδικης απόφασης με την οποία της είχαν αφαιρεθεί 12 βαθμοί και από 7η στο πρωτάθλημα κατέληξε να υποβιβαστεί. (Αντίστοιχα και ο ΠΑΟΚ έχασε το περυσινό πρωτάθλημα).

Βέβαια, πέρα από τις  μεθοδεύσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στον υποβιβασμό συνέβαλαν και οι -ανεξήγητα-καταστροφικοί χειρισμοί της προηγούμενης ιδιοκτησίας που δεν προσέφυγε στο CAS, όπως ο ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια έλυσε τα συμβόλαιο όλων των ποδοσφαιριστών στέλνοντας την ομάδα στα μπαράζ με ερασιτέχνες παίκτες.

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, με τη νέα πλέον ιδιοκτησία, Ανέστης Τσετινές, σχολίασε μετά την απόφαση:

«Η Ξάνθη δικαιώθηκε για αυτό που φώναζε από την αρχή κι είχε όλο το δίκιο με το μέρος της. Μια κατάφωρη αδικία που ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της αποκαταστάθηκε τουλάχιστον στο ηθικό κομμάτι και στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων… » τόνισε ο Sport Dirertor του θρακιώτικου συλλόγου και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πως μπορεί να αποκατασταθεί και η αγωνιστική αδικία. Για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν θα αποφασίσει η διοίκηση σε συνεργασία με το νομικό τιμ».