Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντιο στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας συμμετείχαν την Πέμπτη ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και άλλα σωματεία της περιοχής.

Η ΕΑΑΚ σημειώνει:

“Χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα βγήκαμε στον δρόμο ακόμα μια μέρα. Τα δικαιώματα μας και οι κατακτήσεις, θυσία δεν θα γίνουν στον βωμό της κρίσης. Η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς.
-Άμεσο άνοιγμα των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας.
-Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.
-Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.”

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σε κινητοποίηση προχώρησε σήμερα στις 13:00 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης  ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη εκπαίδευση που είναι να κατατεθεί αυτές τις μέρες αλλά και για το γεγονός ότι οι σχολές των φοιτητών παραμένουν εδώ και ένα χρόνο κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης. Στα πανό των συλλόγων ήταν γραμμένα τα συνθήματα «Από τα Ιδρύματά μας δεν λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά – καθηγητές – βιβλία» και «Πάρτε τώρα μέτρα να ανοίξουν οι σχολές, δημόσια και δωρεάν παιδεία, όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη» δείχνοντας έτσι οι φοιτητές την εναντίωσή τους στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση που προβλέπουν διαγραφές φοιτητών και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής αλλά και στην επιλογή της να κρατά να πανεπιστήμια σχεδόν ένα χρόνο κλειστά. Οι Σύλλογοι έπειτα προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΝΔ και Κεραμέως, ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» και «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, ανοιχτές σχολές για κάθε φοιτητή» ενώ την ίδια ώρα μοιράστηκε στους περαστικούς η απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης σχετικά με αυτά τα νέα μέτρα με την αντίδραση του κόσμου να είναι θετική στον αγώνα των φοιτητών.