Στην πανελλαδική δράση της “συλλογής” των κλειδιών από τις επιχειρήσεις της εστίασης και των καφέ-μπαρ μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, συμμετέχουν τα δύο σωματεία της Ξάνθης.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, δίνονται οδηγίες για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η πρωτότυπη δράση αλλά και ένα υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης όπου δεν λείπουν οι σαρκαστικές αναφορές για την κατάσταση στην οποία “παραδίδουν” τις επιχειρήσεις τους στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Aναλυτικά οι οδηγίες των δύο σωματείων:

Με πλήρη  συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε επί σειρά ετών να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου. Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις προτείνουμε λύσεις έχοντας σαν γνώμονα την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων Εστίασης με σκοπό της ανάπτυξη της Οικονομίας μας και την συμμετοχή μας στην προκοπή της πατρίδας μας.

Ο κλάδος μας βρίσκεται στο κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται . Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν. 

Η απόγνωση η οργή και η αγανάκτηση  έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Καιρός να αντιδράσουμε.     

Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η  πανδημία και η  γενικότερη κατάσταση  επιλέξαμε έναν πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Η επιτυχία του εξαρτάται από όλους μας. 

Το βάρος πέφτει στα τοπικά Σωματεία που είναι και η βάση του κλάδου. 

Περιγραφή δράσης κινητοποίησης «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ».

1ο στάδιο 

Τα Σωματεία, οι Ενώσεις , οι ομάδες πανελλαδικά καλούνται να επικοινωνήσουν στην περιοχής τους τη δράση. Με επαφές με τους συναδέλφους αλλά και με όσο είναι δυνατόν καθημερινή αναφορά στα μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν την δράση και να τονίζουν τα προβλήματα και τις θέσεις του κλάδου. Αναρτούν τις αφίσες στα μαγαζιά τους και σε χώρους κοινής θέας. Στις αφίσες μπορείτε να τοποθετήσετε και το λογότυπο του Συλλόγου όπως επίσης την ώρα και τον τόπο συλλογής των κλειδιών.

2ο στάδιο 

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 θα μαζεύονται τα κλειδιά τον επιχειρήσεων και οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Τα κλειδιά και η δήλωση θα μπαίνουν σε ένα φάκελο (καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα μπρελόκ) για να σταλούν προς την ομοσπονδία.  Το γεγονός απαιτείται να προβληθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αν είναι δυνατόν πανελλαδικά. Οι συνάδελφοι στις περιοχές τους μπορούν να προσθέσουν στοιχεία εντυπωσιασμού και να αναπαράγουν το γεγονός όσο καλύτερα μπορούν και με τα εργαλεία που νομίζουν (MME-social media κλπ)

3ο στάδιο

Την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω,  το υλικό που θα μαζευτεί θα αποσταλεί στην Ομοσπονδία στην διεύθυνση:

ΓΣΕΒΕΕ

*** ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΕ ***

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 46

10433

ΑΘΗΝΑ

 

4ο στάδιο

Αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων και ο πρόεδρος κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί. Το γεγονός καλυφθεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικά. 

Υπεύθυνη δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης, ΚΛΙΚ ΕΔΩ