Μετά από 18 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ιδρύει δύο νέες μονάδες που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020». Με τις νέες μονάδες ενισχύεται ουσιαστικά το δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην ευρύτερη Περιφέρεια.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Αλεξανδρούπολη και παράρτημα στην Ορεστιάδα έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (παράνομων ή νόμιμων) ή εμφανίζουν άλλου τύπου εξαρτητικές συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο κ.ά.) καθώς και μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Η Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα καλύψει με τη δράση της τους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και γενικότερα περιοχές της Περιφέρειας, οι κάτοικοι των οποίων λόγω απόστασης, τοπικών ιδιαιτεροτήτων και άλλων εμποδίων δεν έχουν τη δυνατότητα, ως τώρα, τη δυνατότητα πρόσβασης σε σχετικές υπηρεσίες. Η δράση της θα αφορά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με νόμιμες ή /και παράνομες εξαρτήσεις καθώς και μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Και οι δύο νέες μονάδες θα λειτουργήσουν σε συνεργασία με τις υφιστάμενες μονάδες του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Πολυδύναμο Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης:

Τούντζα 100, 681 33 Αλεξανδρούπολη

Αδριανουπόλεως 151, 682 00 Ορεστιάδα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25510 89595


Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης:

Μαρασλή 1, 691 00 Κομοτηνή

9ης Μεραρχίας 13, 671 31 Ξάνθη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310 37842​