Σε κόντρα πολύ υψηλών τόνων εξελίσσεται η διαμάχη μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου, και του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, με αφορμή τις εξελίξεις για το Κ.Υ.Τ. Φυλακίου. Το κλίμα διαφάνηκε ήδη από την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την περασμένη Τετάρτη (27/01) , όταν, κατά τη συζήτηση του θέματος, ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ των δύο ανδρών μετά την αιχμή του Περιφερειάρχη ότι ο κ. Μαυρίδης, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ενημέρωνε και χειρίστηκε μόνος του το ζήτημα.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας υποστήριξε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός αυτός, αφού όπως είπε, από τις 8 Σεπτεμβρίου, με επιστολή του, έκανε γνωστές τις εξελίξεις τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στους βουλευτές του νομού. Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Μέτιος επανέλαβε ότι θα δοθεί η μάχη να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για το Κ. Υ. Τ. Φυλακίου, άφησε, ωστόσο, εκ νέου αιχμή κατά του κ. Μαυρίδη, λέγοντας πως εάν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, «η ευθύνη θα βαραίνει τον δήμαρχο Ορεστιάδας». Η συνέχεια δόθηκε εχθές, με τον κ. Μαυρίδη να δηλώνει σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Περιφερειάρχης ψεύδεται και λειτουργεί «ως Δούρειος ίππος του Υπουργού Νότη Μηταράκη». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Μέτιο ότι επιχειρεί να φορτώσει στον δήμαρχο την ευθύνη της ενδεχόμενης επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, επιδιώκοντας να κρύψει τη δική του ανικανότητα και ανυπαρξία στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ο κ.Μαυρίδης συνεχίζει να χειρίζεται το σοβαρό αυτό ζήτημα με φτηνές κουτοπονηριές, αυτό έκανε άλλωστε από την αρχή και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», του ανταπάντησε σε δήλωσή του ο κ. Μέτιος, καλώντας τον δήμαρχο Ορεστιάδας να δώσει στην δημοσιότητα όλη την τηλεδιάσκεψη της 4ης Ιανουαρίου, στην οποία ομόφωνα διατυπώθηκε η κατηγορηματική αντίθεση στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και στη δημιουργία νέας δομής στον Έβρο και τη Θράκη. «Τα υπόλοιπα είναι φτηνές κουτοπονηριές που τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μέτιος.

Αντί άλλης απάντησης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας επέλεξε την Παρασκευή να στείλει στα Μέσα Ενημέρωσης το οπτικό υλικό της τηλεδιάσκεψης της 4ης Ιανουαρίου αλλά και την επιστολή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, στις 8 Σεπτεμβρίου, την οποία κοινοποιούσε στον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νομού, προς ενημέρωσή τους.

ΕΡΑ Ορεστιάδας