Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο γνωστός αρχιτέκτονας Άγγελος Κολώνιας.

Ήταν γνωστός τόσο από τη διαδρομή του ως Μηχανικός των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, από όπου συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγα χρόνια, όσο και από την έντονη πολιτική και κοινωνική του δράση.

Καταγόταν από την Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία την περίοδο της δικτατορίας και βρέθηκε από πολύ νωρίς ενταγμένος στην Αριστερά, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο χώρο της Λαϊκής Ενότητας

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, γνωστός φυσιολάτρης όπως και κυνηγός. Η Κηδεία του γίνεται, με τα αναγκαία μέτρα κατά της πανδημίας, στις 12 στα Νεκροταφεία Χρύσας.

Τον Άγγελο Κολώνια, αποχαιρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης:

“Έφυγε βιαστικά από κοντά μας, ένας σύντροφος, αγωνιστής της Αριστεράς, με αξίες και ήθος, ο Άγγελος Κολώνιας. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση γνωρίζοντας ότι στο σύνολο του βίου, του σκεφτόταν και ζούσε, σε συμφωνία με τις ιδέες του, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στη σύντροφό του και τα παιδιά, για τη μεγάλη απώλεια. Καλό ταξίδι Άγγελε.”