Τον προπηλακισμό ενός εργαζόμενου στην ΠΕ Ξάνθης το πρωί της Τρίτης, από πολίτη που ήθελε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού, καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο υπάλληλος φέρεται να έχει δεχθεί χειροδικία από τον δράστη.

Αναλυτικά:

Δυστυχώς, ένα ακόμη περιστατικό βίαιης επίθεσης με προπηλακισμούς – που αυτή την φορά χρειάστηκε και η συμβολή της Αστυνομίας- εναντίον υπαλλήλου της Π.Ε. Ξάνθης, συνέβη πριν λίγες ώρες.

Φυσικά και σε αυτό το περιστατικό η επίθεση ήταν πρόσχημα για να «φοβηθούν» οι συνάδελφοι και να λειτουργήσουν εκτός νομιμότητας. Συνήθη τέτοιου είδους περιστατικά που κατά καιρούς έχουμε στηλιτεύσει, προέρχονται από πολίτες που πιστεύουν ότι, με τις φωνές και τους προπηλακισμούς, θα πετύχουν τις παράλογες , αν όχι παράνομες, απαιτήσεις τους.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης από πολίτη ο οποίος χωρις ραντεβού ήθελε να εξυπηρετηθεί από την υπηρεσία.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητά για την διοίκηση. Παρά τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νικόλαου Ευφραιμίδη τόσο για τα ΜΑΠ όσο και για την φύλαξη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τίποτα δεν έχει γίνει. Ετσι τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολίτης ο οποίος δεν είχε ραντεβού να προπηλακίσει (γρονθοκοπήσει) υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Ζητάμε άμεσα από τη  διοίκηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Απαιτούμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης να μεριμνήσει άμεσα για την τοποθέτηση φύλαξης (Security) στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης και να εφαρμόσει άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που προβλέπονται.