Συνεχίζεται το σήριαλ που ξεκίνησε από κάποιες πλευρές, μετά τη νίκη του ΑΟΞ, σε βάρος του Ιωνικού, με αντικείμενο τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες, με το Υπουργείο Αθλητισμού στο ματς της Τετάρτης.

Η ομάδα της Ξάνθης, δια του Ανέστη Τσετινέ, έχει αναφέρει σε κάθε τόνο  ότι το πρωτόκολλο επιτρέπει παρουσία 300 ατόμων και ότι στον αγώνα ήταν 158 με προσκλήσεις και από τις δύο ομάδες, προσθέτοντας ότι όλοι είχαν θερμομετρηθεί πριν μπουν στο γήπεδο.

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ωστόσο, εστάλη την Πέμπτη 21/1, αναφορά στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης για να διερευνηθούν τυχόν παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, περί εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Αντικειμενικά, τα επιχειρήματα της Ξάνθης αποδεικνύονται από τα σχετικά έγγραφα και από τις φωτογραφίες που υπάρχουν και η σχετική έρευνα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ενδείξεις ποινικών ευθυνών. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ΑΟΞ συνεχίζεται να βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιων, ακόμη και μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας.