Οι έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζονται.  Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση φοιτητών στην Ξάνθη.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21/01 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία η κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης. Στην κινητοποίηση και την πορεία του Συλλόγου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού με χρήση μάσκας και αποστάσεις.

Η οργάνωση της κινητοποίησης αφορούσε την εναντίωση των φοιτητών στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θέτει όρια φοίτησης, περιορισμούς στον τρόπο εισαγωγής μέσα από τον καθορισμό της βάσης από τα ίδια τα Τμήματα και περιλαμβάνει την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστήμιων, ενώ δίνει 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστύνομιας. Τα παραπάνω έρχονται να δυσκολέψουν τους όρους σπουδών των φοιτητών και να αποκλείσουν πολλά παιδιά από την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ βάζει εμπόδια στη συλλογική δράση και την οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητών.

Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμα να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής.

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία! Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία!

Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Ξάνθης.

Η ΕΑΑΚ στη δική της ανακοίνωση, σημειώνει:
Το υπουργείο παιδείας την ίδια στιγμή που έχει πάρει την πολιτική επιλογή να κρατήσει κλειστά τα πανεπιστήμια, φέρνει ένα από τα πιο αντιδραστικά και αυταρχικά νομοσχέδια. Οι διαγραφές φοιτητών, η ισοτίμηση πτυχίων με ιδιωτικά κολλέγια, οι αλλαγές στο μηχανογραφικό και η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι κάποιες από τις τομές που αλλάζουν πλήρως τον εκπαιδευτικό χάρτη και την φοιτητική καθημερινότητα.
Μόνο με μαζικούς αγώνες θα καταφέρουμε να μπλοκάρουμε τις αναδιαρθρώσεις που έρχονται.