Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε η Ξάνθη στο ματς της πρεμιέρας της Superleague 2 και το ξεκίνημα αυτής της παρένθεσης για την ιστορία της ομάδας ήταν ισόπαλο.

Η ομάδα του Τόνι Πόποβιτς έφερε 1-1  τον Απόλλωνα Λάρισας. Προηγήθηκε με γκολ του Μπριλάντε στο 16 ενώ λίγο πριν ακυρώθηκε, λανθασμένα, ένα κανονικό γκολ του Σιατραβάνη. Η Ξάνθη ήταν καλή στο πρώτο μέρος και επιβλήθηκε χωρίς πρόβλημα, παίζοντας παιχνίδι κατοχής. Στο δεύτερο μέρος η απόδοση έπεσε και η ομάδα του Απόλλωνα πίεσε ιδιαίτερα την Ξάνθη και ήταν απειλητικός. Αν και όλα έδειχναν ότι θα φύγει με τη νίκη, ένα αυτογκόλ στο ’93 από το Γιούρμαν,  σε κόρνερ του Απόλλωνα, στέρησε το νικηφόρο ξεκίνημα από τον ΑΟΞ.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για το πρώτο ματς σε  πολύ ειδικές συνθήκες και στην έδρα μιας από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, όμως από την εξέλιξη, του αγώνα, η ομάδα μπορεί να αισθάνεται απογοητευμένη.

Βέβαια πρόκειται για μια καινούρια ομάδα και, δικαιολογημένο, φαβορί του πρωταθλήματος, που αναμένεται να βελτιωθεί. Όμως οι συνθήκες δεν επιτρέπουν μεγάλη πίστωση χρόνου.