Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην
Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό του Προβατώνα μέχρι τη Διασταύρωση Δαδιάς .

Οι έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν έντονα την περιοχή. Εκτεταμένα προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται κυρίως σε Ροδόπη και Εβρο.

O Aντιπερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, αναφέρει: “Από νωρίς το πρωί Εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα σε οικισμούς κυρίως στην ανατολική Ροδόπη, προκαλούν τα εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή μας μέχρι και αυτή τη στιγμή. Με την συμμετοχή της διεύθυνσης τεχνικών έργων της ΠΕ Ροδόπης συνεχίζουμε τις αυτοψίες κατά τόπους. Με την συνδρομή της ΕΜΑΚ, απομακρύνθηκαν κάτοικοι και ζώα από δύο πλημμυρισμένες κατοικίες που βρίσκονται κοντά στην κοίτη ποταμού στο Λοφάριο. Για την προσωρινή φιλοξενία κατοίκων που βρίσκονται σε ανάγκη, άνοιξε και θα παραμείνει ανοικτός ο χώρος του σχολείου. Λόγω των πλημμυρών, διεκόπη η οδική πρόσβαση προς την είσοδο του οικισμού της Αρίσβης από τον επαρχιακό δρόμο της Κομοτηνής. Στον ίδιο οικισμό έλαβε χώρα επιχείρηση της ΕΜΑΚ με την συνδρομή ερπιστριοφόρου και βάρκας για τον απεγκλωβισμό ζώων. Μεγάλοι όγκοι νερού που προέρχονται από τα ορεινά της Ροδόπης, κατακλύζουν τα Αμάραντα, τον Βάκο, το Βελκιο, και χωριά στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Κλειστή παραμένει κι η γέφυρα του Λίσσου, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού. Η κατάσταση παραμένει σταθερή και ευτυχώς το φαινόμενο υποχωρεί. Παραμένουμε σε εγρήγορση όλες οι μονάδες.”

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Χουβαρδά, “ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε εγρήγορση και σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν νέου κύματος αλλά και τυχών υπερχείλισης των ποταμών της περιφέρειας μας”.