Μια σύντομη ανασκόπηση των δράσεων και του έργου που έχει παραχθεί στην περασμένη χρονιά προχώρησε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης που λειτουργεί αθόρυβα αλλά αναπτύσσει, πια, μια πολύ κρίσιμη δραστηριότητα, ειδικά μέσα στη νέα Κρίση.

Όπως αναφέρεται, για το έτος 2020 η ΟΚΑΞ έδωσε σε 603 οικογένειες τρόφιμα. |Η φετινή μας χρονιά ήταν δύσκολη λόγο κορωνοϊού δεν μπορούσαμε να κινηθούμε άνετα να δώσουμε σε περισσότερες οικογένειες όπως κάναμε άλλες χρονιές. Το διάστημα Μαρτίου και Μαϊου για την ΟΚΑΞ ήταν πραγματικά δύσκολο.” αναφέρουν.
Πιο αναλυτικά:
-Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πήραν όλοι οι μαθητές της ομάδας μας τσάντες με σχολική ύλη και κάθε οικογένεια έπαιρνε και τα τρόφιμά της.
-Δώσαμε σε κάποια φοιτήτρια που πέρασε στο πανεπιστήμιο ένα βοήθημα για το ξεκίνημά της.
-Στείλαμε 3 φορές ρούχα, χαλιά, υποδήματα, παιχνίδια στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ και στο ΜΟΥΖΑΚΙ.
-Αποστολή τροφίμων στο ΜΟΥΖΑΚΙ.
-Στηρίξαμε διάφορες οικογένειες με είδη οικιακής χρήσης όπως (έπιπλα, κρεβάτια , ψυγεία, φοιτητικά φουρνάκια, πολλές τηλεοράσεις, στρώματα, χαλιά, κουβέρτες, παπλώματα, ντουλάπες, σύνθετα, σαλόνια, ράφια, βιβλιοθήκη, και άλλα πολλα)
-Βοηθήσαμε οικογένειες – άτομα- που δεν μπορούσαν να κινηθούν και προσφέραμε 3 ιδικές καρέκλες για να κινούνται στο σπίτι τους, δώσαμε και μία βακτήρια ..
-Στείλαμε πολλά είδη κουβέρτες σεντόνια χαλιά, ρουχισμό σε 3 οικογένειες που κάηκαν τα σπίτια τους.
-Βοηθούμε και στηρίζουμε πολλές οικογένειες, αμέτρητες είναι αυτές οι περιπτώσεις που χρειάζονται ρούχα και παπούτσια.
-Στείλαμε σε δομές προσφύγων ρούχα χειμερινά .
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση: “Συνεχίζουμε να προσφέρουμε ιματισμό όποιος τον χρειάζεται κάθε Τετάρτη 3-5 επί της ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 76-78( λόγο των συνθηκών κοβιτ είμασταν κλειστοί αρκετό διάστημα και συνεχίζουμε). Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας όλους και όλες που δίνετε όλα αυτά τα είδη, τρόφιμα ,χρήματα, είδη σπιτιού και τα παίρνουν άτομα που τα έχουν ανάγκη. Να είστε όλοι και όλες καλά.
-Ευχαριστούμε την κα ΨΑΡΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ και κο ΖΑΡΖΑΒΑΤΣΑΚΗ που μας παραχωρούν τα καταστήματα τροφίμων και ρούχων.
-Ευχαριστούμε την λογίστρια της ΟΚΑΞ ΑΝΝΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ
για τις ΔΩΡΕΑΝ λογιστικές εργασίες.
-Ευχαριστούμε τον ΔΙΚΗΓΟΡΟ της ΟΚΑΞ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΗ για ΔΩΡΕΑΝ νομικές συμβουλές και υποστήριξη.
Αρχίζουμε με τη νέα μας χρονιά δυναμικά και υγιείς”