Ανακοίνωση σε σχέση με την εξέλιξη των έργων και των χρονοδιαγραμμάτων στο Δήμο Ξάνθης, εξέδωσε η παράταξη Δημαρχόπουλου, στο Δήμο:

Αναλυτικά:

Κανένα έργο  δεν έχει γίνει  τον 1,5 ήδη χρόνο που είναι στην εξουσία του Δήμου, η «συνδιοίκηση Τσέπελη».  Μόνο… «μερεμέτια», με το εναπομείναν προσωπικό και τις περισσότερες φορές με έκτακτο, ή και με αναθέσεις.

Ακόμη και τα έργα που παρέλαβε και ήταν σε εξέλιξη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα οποία έπρεπε να ήταν έτοιμα από το 2019, συνεχίζουν να …καρκινοβατούν και κανείς να μη ξέρει πότε θα ολοκληρωθούν.

Εξάλλου όλοι θυμούνται πόσο «αξιόπιστες»  ήταν τελικά οι  περιβόητες «δεσμεύσεις» και τα «χρονοδιαγράμματα»  του κ. Τσέπελη, ακόμη και για την ολοκλήρωση του έργου του Κολυμβητηρίου, του Κυνοκομείου, του παλιού Δημαρχείου, της διάνοιξης της Τσιμισκή, της διάνοιξης της Κεντρικής Πλατείας, του κυκλοφοριακού, του Μουτζαφέρ Μπέη και για τόσα άλλα!!!

Για νέα έργα, ούτε λόγος!!! Εδώ δεν μπορεί να τελειώσει τα παλιά, θα σκεφτεί για νέα!!! Μέχρι τώρα δεν έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για κανένα νέο έργο υποδομών για την πόλη. Ούτε καν έχει ακόμη καταθέσει, έστω κάποια πρόταση στα μεγάλα προγράμματα (ΕΣΠΑ, «Αντώνης Τρίτσης», Ευρωπαϊκά προγράμματα) όπως έχουν πράξει οι άλλοι δήμοι. Τζάμπα… τα ταξίδια στις Βρυξέλες!!!

Αντίθετα, « πρωταθλήτρια » έχει αναδειχθεί στις αναθέσεις (απευθείας και κάθε άλλου είδους) ακόμη και για μικρές, ή για πολύ σοβαρότερες προμήθειες, που πάντα στο παρελθόν γίνονταν με κανονικούς διαγωνισμούς!

Οι αναθέσεις αυτές που είναι πλέον εκατοντάδες και έχει προβεί στους 15 μήνες της θητείας της, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται σε πολλές …εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα ερωτήματα αυτά έχουν υποβάλλει εδώ και καιρό, το σύνολο σχεδόν των συμβούλων των λοιπών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αποτελούν και την πλειοψηφία του και οι οποίοι έχουν στηλιτεύσει με δριμύτητα μάλιστα για αδιαφάνεια, μη χρηστή διοίκηση κ.α.

Επειδή λοιπόν δεν υπάρχουν συνολικά επίσημα στοιχεία και επειδή οι κύριοι, αρνούνται επίμονα να καταθέσουν αναλυτικά, ξαναρωτάμε λοιπόν και θα ρωτάμε μέχρι να πάρουμε απαντήσεις:

– πόσες αναθέσεις έχουν γίνει,

– σε Ποιους,

– τί αφορούσε η κάθε μία,

– και πόσο κόστισε επίσης.