Από τις τυχερές Περιφέρειες της χώρας φαίνεται πως θα είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Αυτονομώ” και αυτό γιατί τη Δευτέρα δεν θα ανοίξει, όπως ήταν προγραμματισμένο, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Μετά τις μεγάλες διαμαρτυρίες για τις Περιφέρειες που άνοιξαν, όπου οι διαθέσιμοι πόροι είχαν εξαντληθεί πριν ακόμη υποβληθούν αρκετές αιτήσεις, σε 15 ή 20 λεπτά, αλλά και τις καταγγελίες για δράση κυκλώματος που παρεμβαίνει στην πλατφόρμα και παρακάμπτει όσους συμπληρώνουν κανονικά τη φόρμα, το Υπουργείο προχώρησε σε αναβολή της διαδικασίας.

Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η έναρξη των αιτήσεων αντί για τις 11 Ιανουαρίου θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2021.

“Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει τη μετάθεση κατά 14 ημέρες της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, προκειμένου να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας του προγράμματος που τέθηκαν υπόψη του υπουργείου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), καθώς και να αντιμετωπιστούν οι δυσχέρειες των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.”