Παρελήφθησαν από το Νοσοκομείο Ξάνθης οι αναγκαίες ποσότητες εμβολίων και ξεκινά την Παρασκευή ο εμβολιασμός του προσωπικού κατά του κοροναϊού.

Για τη σχετική διαδικασία έχει διαμορφωθεί ο σχετικός χώρος, έχουν προγραμματιστεί τα ραντεβού για το προσωπικό και αναμένεται να κυλήσουν όλα ομαλά.

Ωστόσο, η υπόθεση των εμβολιασμών έχει προκαλέσει ως γνωστόν, πολιτική αντιπαράθεση της προηγούμενες μέρες ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν εργαζόμενοι που πρόσκεινται στην Ταξική Πορεία.

Αναλυτικά:

“Την αποκλειστική ευθύνη για την αναβολή των εμβολιασμών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχει η κυβέρνηση της ΝΔ. Υπόλογη παραμένει απέναντι σε χιλιάδες υγειονομικούς, οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε λίστες εμβολιασμών κατά του sars-cov2 και επρόκειτο να εμβολιαστούν τη Δευτέρα 4/1. Μεταξύ αυτών και εμείς, οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Ξάνθης. Ήδη το πανελλήνιο έγινε μάρτυρας της «παρέλασης» κυβερνητικών στελεχών, παραγόντων  των κομματικών επιτελείων, συνοδεία του συγγενικού και λοιπού περιβάλλοντός των, στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 29/12 προκειμένου να εμβολιαστούν παρακάμπτοντας τους υγειονομικούς που περίμεναν κατόπιν προγραμματισμού τη σειρά τους. Το αποτέλεσμα ήταν μόνο σε 195 εργαζόμενους από τους 1000 που ήταν στη λίστα να χορηγηθεί η δόση διότι τα εμβόλια δεν έφτασαν…  

Στο νοσοκομείο της Ξάνθης έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων, προετοιμασίες με εντατικούς ρυθμούς σύμφωνα πάντα με τους πολύτιμους σχεδιασμούς και τις οδηγίες των ειδικών, διαμορφώθηκε το κατάλληλο ιατρείο με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, δηλωθήκαμε και σε λίστες και αναμέναμε τη Δευτέρα 4/1 να εμβολιαστούμε. Αντ΄ αυτού και δεν εμβολιαστήκαμε αλλά την Τρίτη μαθαίνουμε ότι για την χορήγηση των εμβολίων είναι αναγκαίος ο ηλεκτρονικός έλεγχος (μέσω tablets) της αποθήκευσης, εισαγωγής, καταστροφής και απογραφής και με ταχύρρυθμα προγράμματα (video…) έγινε στο άρπα κόλλα η …εκπαίδευση του προσωπικού που εμπλέκεται με τη διαδικασία. Τέτοιος λαμπρός σχεδιασμός! Προκύπτει δε αβίαστα το ερώτημα μήπως τρόμαξαν και οι ίδιοι από την έκταση του πλιάτσικου και επιχειρούν να το συμμαζέψουν για να μην επαναληφθούν τα ίδια σε όλη τη χώρα; 

Θα μπορούσαν τα παραπάνω να αποτελέσουν επιθεωρησιακό νούμερο που θα γελάσει κάθε πικραμένος, αν… τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά σοβαρά. Η αρρώστια θερίζει κόσμο, δεκάδες είναι οι συνάδελφοι που νόσησαν, ακόμη και νοσηλεύτηκαν, όλοι οι υγειονομικοί είναι συνεπείς  στο καθήκον τους δίνοντας τη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Οι συνθήκες παραμένουν φρικτές με το ελλιπές προσωπικό, τα δάνεια της μίας – δύο εβδομάδων από άλλα νοσοκομεία, τις τρίμηνες συμβάσεις νοσηλευτών που τους πετάνε στις κλινικές και τις ΜΕΘ covid σαν σκλάβους σε ρωμαϊκή αρένα, με τις άδειες κομμένες, με προγράμματα εντατικά, με τα κεφάλια κατεβασμένα από τη θλίψη και την κούραση.  

Η βασανιστική αδράνεια του σωματείου μας ενισχύει την απογοήτευση και τη μοναξιά ανάμεσα στους εργαζομένους. 

Φτάνει η υποκρισία, φτάνουν τα χειροκροτήματα και οι έπαινοι. Δεν επαιτούμε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

-ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  

-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ”