Συνεχίζεται η έντονη πολιτική διαμάχη εξαιτίας της αναβολής των εμβολιασμών σε δεκάδες νοσοκομεία της Περιφέρειας και της Αττικής. Στα 42 Νοσοκομεία που ξεκινούν οι εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού δεν περιλαμβάνεται τελικά αυτό της Ξάνθης ούτε κάποιο από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Σύμφωνα με κάποιες διαρροές από την πλευρά των διοικήσεων, η αναβολή θα ήταν τριήμερη και οφείλεται στο γεγονός ότι τον εφοδιασμό έχει αναλάβει ο Στρατός που αδυνατεί να παραδώσει έγκαιρα τις ποσότητες. Τελικά θα είναι τετραήμερη και οι εμβολιασμοί ξεκινούν την Παρασκευή.
Πάντως, η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης και η αρχική διάψευση άνοιξε σφοδρή πολιτική κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση και την Αν. Τομεάρχη Υγείας Δώρα Αυγέρη που ζητούσε συγκεκριμένες απαντήσεις ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αλαλούμ με τους εμβολιασμούς
Η νέα λίστα των Νοσοκομείων
Μετά την καταγγελία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών,  ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παπανικολάου δημοσίευσε τη λίστα των 42 Νοσοκομείων που ξεκινούν εμβολιασμούς τη Δευτέρα, από την οποία απουσιάζουν δεκάδες Νοσοκομεία που είχαν ανακοινωθεί αρχικά όπως της Ξάνθης.
Το απόγευμα της Κυριακής ο Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προχώρησε σε παραδοχή και διευκρινιστική δήλωση και παρουσίασε νέο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει εμβολιασμούς των υγειονομικών σε τρεις φάσεις.
Σύμφωνα με αυτό τα Νοσοκομεία Ξάνθης και όλα τα αντίστοιχα της Περιφέρειας ΑΜΘ θα ξεκινήσουν εμβολιασμούς του προσωπικού στις 8 Ιανουαρίου.