Δεν θα ξεκινήσει τελικά, ο αναμενόμενος για τη Δευτέρα 4/1, εμβολιασμός του προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, στο Νοσοκομείο Ξάνθης αναβάλλεται επ’ αόριστον ο εμβολιασμός όπως συμβαίνει και στα Νοσοκομεία Πύργου, Κυπαρισσίας, Λαμίας, Χαλκίδας, Βόλου, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Γρεβενών, Παίδων Πάτρας ενώ η λίστα ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες των διαδοχικών ακυρώσεων που γνωστοποιούνται από τους κατά τόπου διοικητές των ΥΠΕ από το απόγευμα της Παραμονής ενώ, όπως είναι λογικό, από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών ασκείται έντονη κριτική για την αρνητική εξέλιξη.

Σε καταγγελία των γιατρών αναφέρεται:

“Χθες 31/12/20, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι υγειονομικοί από όλη την χώρα, έγινε αιφνιδιαστικά «άνωθεν ενημέρωση» πως ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1 όσον αφορά τα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά. Χαρακτηριστικό δε είναι πως αφορά μέχρι στιγμής 5 διαφορετικές ΥΠΕ (1η, 3η, 4η, 5η, 6η) από τις 7 συνολικά.

Αυτό έρχεται δυο μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο με τους «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμούς «κυβερνητικών παραγόντων» και εγείρει νέα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να απαντήσει :

– Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ;

– Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ ;

(Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει όλο το προσωπικό της δημόσιας περίθαλψης, νοσοκομείων – ΚΥ – ΕΚΑΒ)

– Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ);

Σχετική ανάρτηση του Γ. Παπανικολάου, Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, αναφέρει: