Σε ανακοίνωση του προϊστάμενου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρούπολης, Επιπυραγού Ανδριώτη Τζάνη, αναφέρεται:

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η  τοποθέτηση  και των τελευταίων νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σταυρούπολης, καθώς ο  υπάρχων φωτισμός ήταν ανεπαρκής και  δεν κάλυπτε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Π/Κ Σταυρούπολης. 

      Κρίθηκε λοιπόν επιβεβλημένη, όχι μόνο η αντικατάστασή τους  στο εσωτερικό μέρος του κτιρίου, αλλά και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών στον περιβάλλοντα χώρο.  

      Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε η καλύτερη φωτεινότητα και κάλυψη φωτισμού στο σύνολο του αύλειου χώρου, η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των διερχόμενων πολιτών από το σημείο και το κυριότερο, η κατά πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε ποσοστό που πλησιάζει το 50 % της αρχικής, μειώνοντας έτσι αισθητά τα λειτουργικά έξοδα.

      Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης θα θέλαμε ευχαριστήσουμε τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους φορείς που συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος: 

  1.       Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ξάνθης Κο Εφραιμίδη Νικόλαο.
  2.       Τον Δήμαρχο Ξάνθης Κο Τσέπελη Εμμανουήλ, τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε Σταυρούπολης Κο Ελευθεριάδη Απόστολο και τις τεχνικές υπηρεσίες (τμήμα ηλεκτρολόγων), για την παροχή ηλεκτρολογικού υλικού, καθώς και την εγκατάσταση τμήματος των φωτιστικών σωμάτων.
  3.     Τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ – Ξάνθης Κο Λαβράνο Χρήστο για την χορήγηση φωτιστικών και παράλληλα  την άμεση ανταπόκριση στην αποστολή συνεργείου. 
  4.     Τον συνάδελφο και Αντιδήμαρχο Δ.Τοπείρου Κο Γιοβανόπουλο ΄Αγγελο. 
  5.     Τον Πρόεδρο της Τ.Κ Σταυρούπολης Κο Συμεωνίδη Αναστάσιο για την υποστηριξή του .
  6.     Τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης Πύραρχο Κοσμίδη Θεόδωρο για τις καίριες παρεμβάσεις του.
  7.     Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του συναδέλφους που προσέφεραν εθελοντική εργασία ακόμα και πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί  αυτό το εξαιρετικό έργο.

     Ολοκληρώνοντας θα πρέπει να τονιστεί ότι η τοποθέτηση των φωτιστικών LED αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι το προσωπικό του Π/Κ Σταυρούπολης, πέραν του σπουδαίου έργου που επιτελεί στην τοπική κοινωνία (θεματοφύλακες της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου), αναλαμβάνει και υλοποιεί σημαντικές  δράσεις που σκοπό έχουν την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους και παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.