Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών με θέμα: Σε τραγική κατάσταση οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών στο παζάρι της Ξάνθης, υπέβαλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά:

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών στο παζάρι της Ξάνθης. Το πολύμηνο αναγκαστικό κλείσιμό τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας που ήταν ιδιαίτερα σφοδρό στη Ξάνθη, έχει οδηγήσει δεκάδες οικογένειες σε απόγνωση. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπήκαν για την οικονομική τους στήριξη, από τους περισσότερους δεν πληρούνταν, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μέσα στις γιορτές και η πλειοψηφία τους να μην έχει ευρώ για να τις περάσει, όπως κατήγγειλαν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με την κινητοποίησή τους την παραμονή των Χριστουγέννων στο παζάρι της Ξάνθης. Την ίδια ώρα βέβαια βρίσκονται δις ευρώ για επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων κάθε κλάδου.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε το σύνολο των μικροπωλητών βιομηχανικών ειδών στο παζάρι της Ξάνθης να λάβουν άμεσα οικονομική στήριξη για το αναγκαστικό κλείσιμό τους από το κράτος λόγω covid19