Πιο ευφάνταστη από την Ελλάδα ήταν η μεταφορά των πρώτων εμβολίων κατά του κοροναϊού στη Βουλγαρία. Όπως έγινε γνωστό, στη γειτονική Φιλιππούπολη, μετέφεραν τα εμβόλια σε φορτηγό για λουκάνικα και τα αποθήκευσαν σε ψυγεία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Στη γειτονική Βουλγαρία, όπου-όμως- έχει ξεσπάσει σάλος για τον τρόπο μεταφοράς και αποθήκευσης των εμβολίων.

Και αυτό διότι οι εικόνες που ήρθαν από τη Φιλιππούπολη προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς οι δόσεις του εμβολίου έφτασαν σε ένα φορτηγό εταιρείας με λουκάνικα, ενώ για την παραλαβή των εμβολίων επί τόπου βρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, όσο και ο υπουργός Υγείας Κονσταντίν Ανγκέλοφ.

 

Οι εκπλήξεις όμως που περίμεναν τον Μπορίσοφ στην Φιλιππούπολη δεν σταματούν εκεί. Λίγο αργότερα, εισερχόμενος σε ένα από τα κέντρα, ανακάλυψε ότι τα εμβόλια πρόκειται να αποθηκευτούν σε ένα ψυγείο ZIL, κατασκευασμένο την δεκαετία του ’60 στην Σοβιετική Ένωση.

Οι επιστήμονες που ήταν παρόντες εξήγησαν στον Μπορίσοφ πως το ψυγείο λειτουργεί μία χαρά, και καθώς τα εμβόλια αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμών Κελσίου, εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά Μέσα, αυτός ήταν και ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αρχές για την μεταφορά με το φορτηγό των λουκάνικων!