Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των οικογενειών που βοηθάει τις γιορτές των Χριστουγέννων και ο όγκος των ειδών που συγκεντρώνει, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης.

Η οργάνωση και οι εθελοντές που την απαρτίζουν, αποφεύγουν συστηματικά  να διεκδικούν οποιαδήποτε δημοσιότητα και προβολή αλλά έχουν αναπτύξει ένα εντυπωσιακό έργο, εφαρμόζοντας την πραγματική έννοια της αλληλεγγύης.

Από τη δράση ωφελείται πλέον ένας πολύ μεγάλος αριθμός οικογενειών και ανθρώπων της πόλης. Για τις γιορτές έχουν συγκεντρωθεί δέματα με είδη πρώτη ανάγκης αλλά και διάφορα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι καθώς η ΟΚΑΞ συντονίζει τις προσφορές από πολίτες, επιχειρήσεις, τη Μητρόπολη, το Λύκειο Ελληνίδων, συλλόγους, σχολεία, πολιτικές οργανώσεις και άλλους φορείς της πόλης που συνδράμουν την προσπάθεια.

Ειδικά την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία έχουν καταρρεύσει αρκετά οικογενειακά εισοδήματα, το έργο είναι ακόμη πιο κρίσιμο αλλά και πιο δύσκολο. Αλλά και η ανταπόκριση των ξανθιωτών τις τελευταίες ημέρες είναι συγκινητική.

Στο γκρουπ της Ομάδας στο Facebook, περιγράφονται σταθερά οι δράσεις και οι προσφορές, ΚΛΙΚ ΕΔΩ