Πάνως από 40 κρούσματα σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου και δεκάδες ακόμη σε ασθενείς και συνοδούς έχουν θέσει “εκτός μάχης” το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Από το πρωί της Τετάρτης διεξήχθησαν μαζικά τεστ κοροναϊού στο προσωπικό και στους επισκέπτες του Νοσοκομείου μετά την επιβεβαίωση αρκετών κρουσμάτων σε ασθενείς τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μέχρι τη 1 μ.μ. της Τετάρτης είχαν ήδη επιβεβαιωθεί 8 κρούσματα σε γιατρούς, 15 στο νοσηλευτικό προσωπικό και άλλα τόσα, τουλάχιστον, σε βοηθητικό προσωπικό, αριθμός που αυξάνεται όσο περνά ο χρόνος. Παράλληλα δεκάδες είναι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε ασθενείς και συνοδούς.

Για το ολιγάριθμο προσωπικό στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ο αριθμός των κρουσμάτων συνιστά πολύ μεγάλο ποσοστό. Ως αποτέλεσμα οι κλινικές του Νοσοκομείου κλείνουν διαδοχικά και θα παραμείνει σε λειτουργία, πιθανότατα, μόνο η Γυναικολογική ενώ οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί και όσοι ήταν στην πρόχειρη πτέρυγα COVID-19, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφέρονται εκτάκτως στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Τα μέλη του προσωπικού που έχουν βρεθεί θετικά τέθηκαν σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε επαναληπτικά τεστ.