Την  Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται στο κατασκευαστικό στάδιο, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. , του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μανώλης Τσέπελης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπου ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου που  είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Τον Μανώλη Τσέπελη ενημέρωσαν ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Κυριάκος Αραμπατζής, με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Διονύση Μαστορόπουλο, τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Μιχάλη Σβιντρίδη και εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρίας, σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών της σύμβασης που υπογράφτηκε το 2019.

Ζητούμενο είναι, να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται αυτό το διάστημα, σε σχέση με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλονται από την υγειονομική  κρίση, με την επίσπευση των διαδικασιών και των εργασιών, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να παραδοθεί στην κοινωνία, που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. δήλωσε:

Το Περιβάλλον είναι στις πρώτες μας προτεραιότητες, καθώς αυτό ρυθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής μας, σε κάθε δραστηριότητά μας, στην καθημερινότητα. Χωρίς την προστασία και την υποστήριξη του περιβάλλοντος από όλους μας, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, δεν μπορεί να υπάρξει αύριο.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε τα έργα αυτά που είναι σε εξέλιξη και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειάς μας και στην προστασία του περιβάλλοντος, να δοθούν γρήγορα προς χρήση στην κοινωνία, κερδίζοντας χαμένο χρόνο, προσθέτοντας ένα λιθαράκι στη θετική προοπτική του τόπου.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Αλεξανδρούπολη, θα επεξεργάζεται σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) καθώς και προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα. Πρόκειται για μονάδα μηχανικής – βιολογικής επεξεργασίας, με δυναμικότητα επεξεργασίας περίπου 46.000 τόνων ανά έτος.Θα εξυπηρετεί τους Δήμους της Π.Ε. Ροδόπης και τους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου της Π.Ε. Έβρου.