Κριτική σους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων, ασκεί με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή των Αβδήρων, μετά τις αντιδράσεις των παρατάξεων για την κατάρρευση του υδατόπυργου του Σελίνου, υποστηρίζοντας οτι “κατάντησαν ρεπόρτερ ψευδών ειδήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  1. Ο υδατόπυργος του Σελίνου που κατέρρευσε πρόσφατα, είχε κατασκευαστεί πριν περίπου 40 χρόνια και είχε έντονες φθορές και διαβρώσεις στις κολόνες στήριξης από το 2010. Οι μηχανικοί της ΔΕΥΑΑ και του Δήμου Αβδήρων όσες φορές ζητήθηκε να παρέμβουν, υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι κολόνες στήριξης του υδατόπυργου.
  2. Η Δημοτική μας αρχή έχει ετοιμάσει μελέτη για την κατασκευή νέου υδατόπυργου στον οικισμό Σελίνου και θα υποβληθεί για χρηματοδότηση άμεσα στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.  Αυτός είναι ο λόγος που και η πρώην Δημοτική  Αρχή του κ. Τσολακίδη δεν συντήρησε τον συγκεκριμένο υδατόπυργο. Όσο για τον  κ. Κριτσίνη τον ενημερώνουμε μιας και δεν το γνωρίζει, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αβδήρων δεν συμπεριλαμβάνονται κατασκευές και συντηρήσεις υδατόπυργων, παρά μόνο στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΑ που έχει και την αρμοδιότητα.
  3. Ο οικισμός του Σελίνου υδροδοτήθηκε άμεσα από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αβδήρων και η διακοπή υδροδότησης του οικισμού διήρκησε  για λίγες ώρες. Τέλος όσον αφορά την αμοιβή της προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων, αυτή καθορίστηκε ομόφωνα με την ψήφο σας κ. Κριτσίνη όπως προβλέπει η νομοθεσία, γι’ αυτό με όσα αναφέρετε στην ανακοίνωση σας ή είστε μικροπρεπής ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση για την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
  4. Όσον αφορά τις τελευταίες βροχοπτώσεις και τις καταστροφές που έγιναν στο Δήμο Αβδήρων, σας πληροφορούμε ότι δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή, δεν υπήρξαν πλημμύρες σε σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες, παρά μόνο υπήρξαν μεγάλες ποσότητες νερού σε χωράφια και ορισμένους δρόμους.
  5. Η σημερινή Δημοτική Αρχή από το 2015 έχει καθαρίσει και ανοίξει πολλά κανάλια και ρέματα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες δημοτών στο Δήμο  Αβδήρων σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας. Όπως ψευδώς αναφέρετε στην ανακοίνωση του κ. Κριτσίνη, ο καθαρισμός καναλιών και ρεμάτων είναι ευθύνη της Περιφέρειας από το 2018. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Αβδήρων κάθε χρόνο καθαρίζει μικρά κανάλια σε όλους τους οικισμούς του Δήμου με δικά του μηχανήματα και με μίσθωση μηχανημάτων έργων ιδιωτών. 
  6. Δυστυχώς για τον κ. Κριτσίνη η ημιμάθεια που τον διακατέχει και το μένος του για την σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν τον βοηθάει για να ενημερώνει σωστά του δημότες του Δήμου Αβδήρων, οι οποίοι νιώθουν ασφαλείς με τη  διοίκηση και το Δήμαρχο Αβδήρων.