Με ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σκληρή κριτική για την πρόσφατη επίσκεψη του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στην Ξάνθη.

Επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης. Περιστοιχιζόταν, μάλιστα, και από μεγάλη αστυνομική δύναμη, κατά την προσφιλή του συνήθεια να συναθροίζει, χωρίς τήρηση των μέτρων ασφαλούς αποστασιοποίησης, δεκάδες αστυνομικούς και εκπροσώπους των λοιπών οργάνων αστυνόμευσης που δημιούργησε και προσέλαβε πελατειακά.

Αποστολή του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν προφανώς, η ‘’σύλληψη’’ του Covid-19! Ως  γνήσιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ και του δόγματος Νόμος και Τάξη, προς άγραν ακροδεξιών ψηφοφόρων, ήρθε αυτοπροσώπως να επικοινωνήσει το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ. Αδιαφορία για τα δημόσια αγαθά, χωρίς θωράκιση τα δημόσια Νοσοκομεία, εμπόριο με τα τεστ, πελατειακή στήριξη και κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα υγείας, απευθείας αναθέσεις και εργολαβίες.

Για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, δεν φταίει η κυβέρνηση που λειτούργησε ‘’ανέμελα’’ ανοίγοντας χωρίς προγραμματισμό τον  τουρισμό, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας, και αφήνοντας στην τύχη του το ΕΣΥ, αλλά εμείς, Ξανθιώτη και Ξανθιώτισσα. Όπως για την εκατόμβη των νεκρών στη Θεσ/νίκη φταίνε οι Θεσσαλονικείς(λόγω χαρακτήρα!) και για τη Δράμα, οι Δραμινοί! Γι ΄αυτό ήρθε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην Ξάνθη, για να προλάβει τυχόν ατασθαλίες των Ξανθιωτών; Και έχει στη διάθεσή του  το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης, τα οποία έχουν σιτιστεί με άφθονο δημόσιο χρήμα, για να μας πείσουν πως για την τραγική πορεία της πανδημίας απαλλάσσεται των ευθυνών της, η κυβέρνηση, που τα έκανε όλα τέλεια και φταίμε εμείς, επειδή δεν είμαστε υπάκουοι. Και για να μάθουμε θα ελεγχόμαστε αστυνομικώς, είπε ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης. Μήπως θα καλούμαστε και στα αστυνομικά τμήματα δια υπόθεσίν μας; 

Αντί να αυξήσουν το αίσθημα ασφάλειας εφαρμόζοντας ένα συνολικό σχέδιο κατά της πανδημίας αυξάνουν την αστυνόμευση και πλήττουν τη Δημοκρατία. Τα αποτελέσματα της διαχείρισής τους είναι ορατά και στην υγεία και στην κοινωνία. Η πατρίδα μας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις θανάτων από covid-19  σε αναλογία πληθυσμού.  Έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία στην Ευρώπη και είμαστε δεύτεροι μετά την Κροατία στην απώλεια εισοδημάτων. Αυτά, φυσικά,  κρύβονται επιμελώς!

Για όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε το αντίδοτο. Από τη μια αστυνόμευση για να προλαμβάνεται η λαϊκή οργή λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών υγείας και εργασίας των πολιτών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων ελευθεροεπαγγελματιών και από την άλλη, εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο που σύμφωνα με τον κ. Κικίλια βρίσκεται προ των πυλών. 

Κύριοι και κυρίες της νεοδεξιάς σας κυβέρνησης, η πανδημία ενέσκηψε στην κοινωνία μας όπως ενέσκηπταν πάντα οι πανδημίες  στην ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας και αυτό από μόνο του είναι μια δύσκολη συνθήκη. Για την κοινωνική πανδημία, όμως,  για το ξήλωμα στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, για τη δρομολόγηση του αφανισμού των μικρών επιχειρήσεων, για τον ολετήρα με τον οποίο απειλείται το μεγάλο μέρος της κοινωνίας φέρετε την αποκλειστική ευθύνη. Και αυτό δεν γίνεται λόγω ανεμελιάς. Είναι το σχέδιό σας για την κοινωνία. 

Εκτός κι αν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήρθε στην περιοχή για άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την υγεία, αλλά με την ασφάλεια της χώρας! Αδιάβαστος όμως πάλι.