Κατέρρευσε την Παρασκευή, ο υδατόπυργος στον οικισμό του Σελίνου, στο Δήμο Αβδήρων. Την ώρα της πτώσης δεν υπήρχαν άνθρωποι με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κάποιος, όμως το γεγονός είναι αρκετά πρωτόγνωρο.

Μετά την κατάρρευση, ακολούθησε κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

“Κριτσίνης: Δυστυχώς πριν Αλέκτωρ λαλήσει…….”

Πρόσφατα, στις 23 Νοεμβρίου, καταθέσαμε το τεχνικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας στο Δήμο Αβδήρων και καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης Τσιτιρίδη.

Μεταξύ άλλων τονίσαμε την ανάγκη για άμεσο καθαρισμό καναλιών και αναχωμάτων, αλλά και την αντικατάσταση η συντήρηση του νέου υδατόπυργου Σελίνου ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια ασυντήρητος.

Δυστυχώς πριν Αλέκτωρ λαλήσει επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μία φορά για την αδιαφορία και ανυπαρξία της εξαετούς διοίκησης Τσιτιρίδη. Μετά το 2015 ο καθαρισμός και η συντήρηση της Αγροτικής οδοποιίας καθώς και η συντήρηση και ο καθαρισμός των καναλιών είναι πλέον αρμοδιότητα των δήμων και εν προκειμένω του Δήμου Αβδήρων.

Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις ο νέος και επί εξαετία ασυντήρητος υδατόπυργος του Σελίνου κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Επίσης οι πρόσφατες βροχοπτώσεις είχαν σαν συνέπεια να μεταβληθεί ο δήμος Αβδήρων σε μία απέραντη λίμνη με καταστροφικές συνέπειες για τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες. Η απαράδεκτη εξαετής απραξία της διοίκησης Τσιτιρίδη στο θέμα του καθαρισμού των καναλιών που από το 2015 έχει πλέον την ευθύνη για τον καθαρισμό και τη συντήρηση τους, απεδείχθη καταστροφική για την αγροτική οικονομία και για την κτηνοτροφία.

Η τριπλοθεσίτης Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, Οικονομικής επιτροπής και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων, Κυρία Ζουρνατζιδου Κωνσταντίνα για το μόνο που ενδιαφέρθηκε μόλις ανέλαβε ήταν να προχωρήσει σε “ληστρικές” αυξήσεις σε βάρος των δημοτών στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΑ και για την αύξηση της προσωπικής της παχυλής…. αντιμισθίας, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για τη συντήρηση του υδατόπυργου Σελίνου.

Εάν διαθέτει έστω και ίχνος πολιτικής “τσίπας” θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί από τη θέση της Προέδρου της ΔΕΥΑ αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αναλογούν.

Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε το Δήμαρχο Αβδήρων κύριο Γιώργο Τσιτιρίδη να την απαλλάξει από τα καθήκοντά της μήπως και διασωθεί το κύρος, έστω και τώρα, της υπερχρεωμένης εταιρείας ΔΕΥΑ Αβδήρων.

Ζητούμε την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες καθώς και την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ξάνθης για τυχόν ευθύνες των αρμοδίων.

Τσολακίδης: Το αφήγημα του κου Τσιτιρίδη κατέρρευσε με τον υδατόπυργο

Σε αναρτησή του μετά την κατάρρευση, ο Βασίλης Τσολακίδης, σημειώνει:

To αφήγημα του κυρίου Τσιτιρίδη κατέρρευσε με τον υδατόπυργο του Σελίνου. Συνεχώς επί επτά χρόνια του θυμίζαμε τη λέξη, άγνωστη για αυτόν και όσους τον στηρίζουν, της ισόρροπης ανάπτυξης των οικισμών μας, όμως αυτός ακολουθούσε το δόγμα “Μόνο όπου με ψηφίζουν φτιάχνω έργα”. Στους υπόλοιπους οικισμούς μονάδα προεκλογικά πραγματοποιήθηκαν κάποια μικροέργα για να τους κοροϊδέψει και να τους υφαρπάξει την ψήφο τους. Τυχαίο, ο Πρόεδρος του Σελίνου για τρεις τετραετίες προέρχεται από την παράταξή μας; Το πρόβλημα παλιό, το επισηναμε πολλές φορές αλλά, όπως είπαμε, αδιαφορία πλήρης. Δικαιωθήκαμε από τα γεγονότα, καταψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα. Ελπίζουμε έστω και τώρα να καταλάβει και να αλλάξει ρότα για το καλό του τόπου μας.