O γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, θα βρεθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στην Ξάνθη προκειμένου να παραβρεθεί σε αυτοψίες που θα πραγματοποιηθούν σε ετοιμόρροπα και επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια.

Πρόκειται το κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τον Αγ. Γεώργιο, γνωστότερο και ως το σπίτι που θεωρείται ότι διέμενε η δασκάλα πιάνου του Μάνου Χατζιδάκι (Αλτουνιάν)  καθώς επίσης και κτίριο που βρίσκεται στην οδό Π. Χρηστίδη κοντά στον Ακάθιστο Ύμνο . Και τα δύο είναι κτίρια με τα παραδοσιακά “σαχνισιά” (έρκερ), που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πάροδο του χρόνου.

Επί τόπου θα βρίσκονται εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Οι αυτοψίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας -που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος- για την πλήρη καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων