Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για περίπτωση εξαπάτησης πολίτη στο νομό Καβάλας, καθώς και για την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και την καλούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της.

Για την επικαιροποίηση των στοιχείων έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα και οδηγούσε σε ιστοσελίδα, όπου η παθούσα καταχώρησε τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας (e – banking), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό της. 

Με αυτόν τον τρόπο άγνωστοι δράστες κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, αφαιρώντας από αυτούς συνολικά 40.000 ευρώ. 

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, προτρέπουμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): 

  • Να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους,
  • Να μην απαντούν στα μηνύματα και να τα διαγράφουν,
  • Να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία τραπεζικών υπηρεσιών ή πιστωτικών καρτών

Ενημερώστε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.