Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Χρήστου Μέτιου αναφέρει ότι η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που συνεδρίασε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου για να εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, με την οποία συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ. 

Κατά της απόφασης αυτής είχαν προσφύγει οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Τοψίδης, Μαρκόπουλος, Βουλγαρίδης, Εξακουστός και Μωυσιάδης, καθώς και ο κ. Χατζηπέμου με ξεχωριστή προσφυγή-καταγγελία. Ήταν το τελευταίο επεισόδιο της απέλπιδας προσπάθειας που κατέβαλε ο κ. Τοψίδης με τους συνοιδοπόρους του εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου για να ελέγξει την ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.  Στόχος ήταν να χειραγωγηθεί το έργο της εταιρείας και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων.  Στη σχετική ακροαματική διαδικασία παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Εξακουστός και Χρήστος Χατζηπέμου.

Όπως αναμενόταν, η Επιτροπή απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές και τους ισχυρισμούς τους. Άλλωστε, οι συγκεκριμένες προσφυγές ήταν εξόφθαλμα αβάσιμες. Έτσι δικαιώθηκε για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή και η απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.  Για τον κ. Τοψίδη λίγα μπορεί να πει κανείς. Η πολιτική πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει προ πολλού. Η αμετάκλητη περιθωριοποίησή του είναι το αποτέλεσμα των επιλογών του. Δεν απασχολεί πλέον κανέναν, ούτε ο ίδιος ούτε, πολύ περισσότερο, οι φανφαρικού τύπου ανακοινώσεις του.   Εύφημος μνεία αξίζει όμως στον κ. Χατζηπέμου, τον πιο πιστό υποστηρικτή των λανθασμένων επιλογών του κ. Τοψίδη. Ο κ. Χατζηπέμου, μαζί με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακολουθούν τον πολιτικό τους φίλο στον κατήφορο με αξιοσημείωτη συνέπεια.  Με την συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μπαίνει οριστικό τέλος στη διαδικασία των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σε αυτό το ανώφελο και απαράδεκτο «παιχνίδι» που για μία ακόμη φορά προσπάθησαν αποτυχημένα να στήσουν οι προαναφερθέντες και στα εμπόδια που αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν.  Η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ επανέρχεται στην κανονικότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να είναι βέβαιος για τη στήριξή του από την Περιφέρεια.” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης.  

Χρήστος Χατζηπέμου: Μακιαβελισμός από την ανακοίνωση Μέτιου

Σε δήλωση του Χρήστου Χατζηπέμου, Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης Κατσιμίγα, αναφέρεται:

“Νομίζω ότι δεν χρήζει ιδιαίτερης «απάντησης» ο μακιαβελισμός που αποπνέει η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης του κου Μέτιου για την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν.2839/2000 για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ. Η σχέση της παράταξης αυτής με την τήρηση της νομιμότητας είναι αυτή του … φάντη με το ρετσινόλαδο. Ο Κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (για άλλη μια φορά) δεν τηρήθηκε και η καταγγελία (κι όχι προσφυγή) που άσκησα για αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (για άλλη μια φορά) αγνοήθηκε και δεν απαντήθηκε, όπως ήταν τουλάχιστον αναμενόμενο για εμένα. Επί των πολιτικών δε κατηγοριών, απλά να υπομνήσω ότι καθήκον σύσσωμης της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει. Κι αυτό πράττει και θα πράττει. Είτε αρέσει στην (κατά συντριπτική πλειοψηφία) αργόμισθη παρέα της συμπολίτευσης, είτε όχι.”