Τη θέση της στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης, εξηγεί με ανακοίνωσή της η παράταξη Αγάπη για την Ξάνθη.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης της 30ης Νοεμβρίου 2020 (που, σημειωτέον, δεν έχει τελειώσει ακόμη καθώς το τρίτο τμήμα της αναμένεται σήμερα στις 15:00) και στο θέμα «Έγκριση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξάνθης έτους 2021» ψηφίσαμε ΠΑΡΩΝ.

Η θέση μας είναι αποτέλεσμα ενός δίπολου, μέσα στο οποίο εμείς, ως παράταξη, είναι πάνω από εμάς και αδυνατούμε να χωρέσουμε:

Από τη μια η Δημοτική Αρχή, η οποία με κύρια ευθύνη του Δημάρχου αρέσκεται να κινείται εξωθεσμικά όποτε και όπου μπορεί, με αποτέλεσμα να έχει απεμπολήσει κάθε ουσιαστική ευκαιρία για έμπρακτη συνεργασία.

Από την άλλη σύμπασα η Αντιπολίτευση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), η οποία σύρεται αμήχανη πίσω από την ιδιότυπη Διοίκηση, εγκλωβισμένη στο χτες, προσπαθώντας να παρουσιάσει επιχειρήματα σε κάποιους που δε χρησιμοποιούν καν τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας, τον ίδιο αλγόριθμο, την ίδια γλώσσα.

Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι δεν επιδέχεται ούτε επιχειρημάτων, ούτε συζήτησης, ούτε βέβαια και μπορεί να συμπράξει – η όποια συναίνεση είναι στα πλαίσια της αποδοχής της δικής της λογικής.

Ακόμη και η καταψήφιση λοιπόν του τεχνικού προγράμματος, από τη στιγμή που δεν έχει προηγηθεί καμία θεσμική διαδικασία, προσδίδει κάποια αξία (έστω και αρνητική) στον εισηγητή.

Εμείς είμαστε αντίθετοι. Αρνούμαστε κατηγορηματικά την υποκρισία. Σκεφτόμαστε διαφορετικά. Απλώς τον προσπερνούμε, τουλάχιστον μέχρι να δούμε κάτι το οποίο θα μας πείσει ότι αξίζει να λεγόμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι.