Διακόπτεται πλέον η ενημέρωση που είχαν οι πολίτες της ΑΜΘ, τουλάχιστον, από το Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, για την κατάσταση που επικρατεί με τον κοροναϊό.

Όπως ενημέρωσε με σχετική ανάρτηση η ΕΡΤ Ορεστιάδας που είχε τη σχετική πρόσβαση και μετέδιδε καθημερινά τα δεδομένα, η έστω άτυπη καθημερινή ενημέρωση για τους αριθμούς των νοσηλευόμενων, τις εισαγωγές, τα εξιτήρια αλλά και τους θανάτους που καταγράφονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, διακόπτονται μετά από 8 μήνες.

Έτσι πλέον, εν μέσω της φονικής πανδημίας και καθημερινών θανάτων και σημαντικών εξελίξεων, οι πολίτες της περιοχής θα είναι σε πλήρη συσκότιση, κάτι που έχει επισημανθεί έγκαιρα από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της περιοχής αλλά και από τις Ενώσεις Συντακτών, ως ουσιώδες πρόβλημα διαφάνειας, δημοκρατίας και υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της απόφασης προηγήθηκαν αναρτήσεις γιατρών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο, που οδήγησε σε σειρά ανακοινώσεων και διαψεύσεων από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, μια Συνέντευξη Τύπου αλλά και επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων.