Την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Δράμας περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή του tvxs.gr στο Κόκκινο 105.5, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νομού, Παρθένα Κιόρτεβε, εκτοξεύοντας παράλληλα βολές κατά του Βασίλη Κικίλια, για τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο εν λόγω νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για επάρκεια προσωπικού και κλινών.

Ο ισχυρισμός του Υπουργού Υγείας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες και οι γιατροί του νοσοκομείου της Δράμας, οι οποίοι κάνουν λόγο για καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές της Βόρειας Ιταλίας. Το νοσοκομείο έχει γεμίσει και οι ελλείψεις προσωπικού καθιστούν αδύνατη τη διαχείριση. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι σταθερά στο 100%, ασθενείς δισωληνώνονται ακόμη και σε χειρουργεία, ενώ μετά τις διακομιδές στους γειτονικούς νομούς ξεκίνησαν και οι αεροδιακομιδές για Αθήνα, καθώς πλέον δεν υπάρχουν κενές κλίνες και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η κυρία Κιόρτεβε χαρακτήρισε «ντροπή και μεγάλο ψέμα» τις δηλώσεις Κικίλιας, αναδεικνύοντας το καθημερινό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δράμας.

Επισημαίνοντας τις μεγάλες ελλείψεις τόνισε μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Tvxs.gr: «Ο αριθμός των γιατρών δεν είναι αυτός που πρέπει και το ξέρει ο υπουργός. Η δήλωσή του ήταν ατυχέστατη και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ήταν ντροπή και μεγάλο ψέμα. Η αναλογία γιατρών – ασθενών είναι απαράδεκτη, με τουλάχιστον 50 κενές οργανικές θέσεις. Είναι ντροπή αυτό που είπε»

«Έχουμε στείλει και σχετικό έγγραφο ως υγειονομική περιφέρεια για την ενίσχυσή μας και σήμερα ανακοίνωσαν πως μεταφέρουν άρον – άρον κάποιους γιατρούς από τα γύρω νοσοκομεία. Αυτό επιβεβαιώνει και τις ελλείψεις» επεσήμανε η κυρία Κιόρτεβε και υπογράμμισε πως εκτός από τις ελλείψεις «ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει βγει εκτός μάχης, γιατροί και νοσηλευτές, καθώς νόσησαν από κορονοϊό». Όπως είπε «το ποσοστό αυτό κινείται σε 20% με 25% του συνολικού προσωπικού». «Έχουμε χάσει και συνάδελφο και δυστυχώς έχουμε και άλλους που είναι διασωληνωμένοι» συνέχισε και κατέληξε κάνοντας έκκληση για «στήριξη με ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού άμεσα».

«Oι εφημερίες είναι καθημερινές, έχουμε ήδη 140 ασθενείς. Μόνο χτες είχαμε περίπου 30 εισαγωγές και καθημερινά γίνονται διακομιδές στα γύρω νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρόκειται για μια εξαντλητική καθημερινότητα που ξεπερνάει τις δυνατότητες των γιατρών. «Η πληρότητα πλέον ξεπερνάει το 100%», είπε χαρακτηριστικά. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στο νοσοκομείο άδειασαν δύο κλίνες ΜΕΘ, ένας ασθενής εξέπνευσε και ένας αποσωληνώθηκε, αλλά υπήρχαν τρεις σε αναμονή. Έτσι καταλήφθηκαν αμέσως και ο ένας από τους ασθενής διακομίστηκε σε άλλη περιοχή.