Την αντίδραση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προκαλούν οι ειδήσεις για την οριακή κατάσταση της δυναμικότητας του Νοσοκομείου Αναφοράς για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης. Όμως δεν απαντά στα δημοσιεύματα για το γεγονός ότι πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περιστατικά COVID-19 και στην ανακοίνωση των εργαζομένων, αλλά στην ανάρτηση του Γιατρού Θ. Μπιρμπίλη ότι “τοίχοι πέφτουν και σηκώνονται” στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου. 

Πάντως η απάντηση επιβεβαιώνει απόλυτα την ανάρτηση του Καθηγητή και προχωρά λίγο παραπέρα λέγοντας ότι δεν πρόκειται για γκρέμισμα τοίχου αλλά…γυψοσανίδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με δημοσιεύματα περί γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας, επισημαίνουμε τα εξής: Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας.

Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές.
Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος. Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας.”

Ευχαριστίες προς Περιφέρεια για τη διάθεση υλικού στο Νοσοκομείο

Με άλλη του δήλωση ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Νοσοκομείου, για την
δωρεάν προμήθεια 500 αδιάβροχων ρομπών πολλαπλών χρήσεων,
προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για το
προσωπικό που εργάζεται στις κλινικές Covid-19 του Πανεπιστημιακού Γενικού
Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.